Sürpriz Bir Model için MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

MIUI 12 sürprizlerine alıştık. Bu sefer yeni bir akıllı telefon için son kararlı güncelleme geldi.

Redmi 9

MIUI 12 güncellemeleri tam bir karmaşaya dönüştü. Takip etmekte biz de zorlanıyoruz ve her gün farklı cihazlar için haber geliyor. Sadece güncellemenin yayınlandığı cihazların haberleri değil, farklı gelişmeler de geliyor. Yakın zamanda Mi 9T modelinin güncellemesinin durdurulması gibi.

Anlayacağınız o ki MIUI 12 gündemi oldukça yoğun. Her zaman planlandığı gibi ilerlemeyen arayüz güncellemesi için yeni bir haberimiz daha var. Bu sefer güncelleme gerçek anlamda sürpriz olarak sayılacak bir akıllı telefon için yayınlandı. Güncelleme listelerine göre ilk partilerde yer almayan Redmi 9, beklenmedik şekilde arayüz güncellemesine ulaştı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9T MIUI 12 Güncellemesi Durduruldu

Redmi 9 için MIUI 12 Yayında

Sürpriz bir haberle yayına açılan yeni güncelleme Çin’den başlatıldı. Kararlı son sürüm olarak yayınlanan MIUI 12 şaşırtıcı oldu çünkü Redmi 9 ‘un hemen güncellemeyi alacağı düşünülmüyordu.

Güncelleme alacak cihaz listelerinde de yapılan değerlendirmelerde daha önce güncelleme almasını beklediğimiz telefonlar vardı. Bu modelin Ağustos sonuna doğru güncelleme alacağı iddia ediliyordu. Öyle olmadı.

586 MB gibi bir boyutu olan güncellemenin, tek kafa karıştırıcı olan kısmı, güncellemenin Çin’de sunulmuş olması. Global sürüm için daha beklemek lazım. Biz Çin sürüm için de beklemenin gerektiğini düşünüyorduk. Bu nedenle şu an global versiyona güncellemenin ne zaman verilebileceği konusunda herhangi bir tahminimiz bulunmuyor.

Xiaomi bir sürpriz daha yapıp, beklenenden erken bir şekilde Redmi 9’un global versiyonunda da güncellemeleri sunabilir. MIUI 12 için bir yandan çarklar dönmeye devam ediyor. Durdurulan güncellemeler, sürpriz bir şekilde yayınlanan güncellemeler, global sürüm, Çin sürümü derken gündem çok yoğun. Öğrendiğimiz her gelişmeyi sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Sürprizlere hazır olmak lazım. Zira bu Xiaomi!