Redmi Note 7 Global Olarak Android 10 Güncellemesini Aldı

Redmi Note 7 global olarak Android 10 güncellemesini almaya başladı. Güncelleme ne zaman tamamlanır?

Redmi Note 7

Xiaomi akıllı telefonlar güncellemeleri nedense çok geç almaya başladı. Telefonlar Android güncellemelerini o kadar geç alıyor ki yeni geliştirilen MIUI sürümleri eski Android işletim sistemlerine gelebiliyor. Bunu yaşayan telefonlardan birisi de Redmi Note 7 akıllı telefonları.

Telefonun kutu çıkışı Android 9 işletim sistemiyle oldu. Android 9 işletim sistemi üzerine kurulu olan MIUI 10 arayüzüyle beraber gelen telefon, geç gelen Android güncellemeleri için önemli bir örnek. Çünkü telefon Android güncellemesi almadan MIUI sürüm yükseltmesi aldı.

Android 10 işletim sistemine geçmeden akıllı telefonların MIUI 11 sürümüne yükseltildiğini görmüştük. Android 10 güncellemesi ise henüz 1 ay kadar önce gündeme geldi. Telefon için önce Çin genelinde yeni Android sürümünün yayınlandığı açıklanmıştı. Aradan geçen 1 ay sonra sonunda global sürüm için de Android 10 güncellemesi geldi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi MIUI 12.1 Sürüm Açıklandı – İşte Yenilikler

Redmi Note 7 Android 10 Güncellemesini Aldı

Çin’de ve Hindistan’da dağıtımı tamamlanan güncelleme global olarak da dağıtıma açıldı. Global sürümün yayınlanmaya başlaması yine bir süreci işaret ediyor. Türkiye’dekiler de dahil olmak üzere her Note 7 akıllı telefonu şu an güncelleme aldı gibi bir durum oluşmadı.

Yine bir dağıtım süreci var. Muhtemelen global olarak kullanıcılara bu güncellemenin ulaşması yine ortalama 1 ay kadar bir zamanı bulacak. Yine de bizim önerimiz cihazınızın güncellemelerini düzenli kontrol etmeniz yönünde.

Güncelleme verildiği an haberiniz olmasını istiyorsanız, kontrollerinizi yapın. Eğer cihazınızın işletim sistemi sürümü V11.0.1.0.QFGMIXM olarak değişmişse, zaten güncellemeyi almışsınız demektir.

Android 10 başarılı akıllı telefon için güzel bir hediye gibi oldu ama bir sürpriz haber daha verelim. İddialara göre Redmi Note 7, MIUI 12 sürümü için de hazırlanıyor. Markanın güncelleme listelerinde yer alan akıllı telefonun Temmuz ayı içerisinde yeni arayüz güncellemesini de alabileceği söyleniyor.

Tabii ki yeni arayüz yine öncelikli olarak Çin genelinde yayınlanacak ama Temmuz ayı bitmeden MIUI 12 global güncellemesinin de cihaza dağıtılmaya başlayacağı iddiası, bir duyum olarak aklınızda kalsın.