Redmi K30 Ultra TENAA Kayıtlarında Ortaya Çıktı

Redmi K30 Ultra tasarımı kesinleşti desek yalan olmaz. Yeni telefon ve yeni tasarım bilgileri.

Redmi K30 Ultra

Redmi K30 serisi sevildi. Sevilen bir serinin her zaman devamı geliyor. Yeni bir K serisi tamam ama önce K30 üçün gelişmiş bir model daha hazırlandığı iddia ediliyor. Redmi K30 Ultra adıyla geleceği söylenen bu özel modelin, nasıl bir sistemi olacağı hakkında elde etmiş olduğumuz önemli veriler.

K30 Ultra için çok kalıcı, sanki telefonu yeni bir telefonmuş pozisyonuna getirecek kadar farklı bir tasarım olmayacak. K30 serisi için tanıtımı yapılmış ve satışa çıkmış telefonların çizgisinin ötesine çok fazla geçilmeyeceği iddia ediliyor ve TENAA görüntüleri sağlam kanıtlardan birini oluşturmuş durumda.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 5G Özellikleri Gözükmeye Başladı

Redmi K30 Ultra Tasarımı ve İlk Görselleri

Telefonun tasarımında arkada nasıl kamera alanı olacağı kanıtlandı. TENAA görüntülerine bakıldığında arkada daire şeklinde bir kamera var. Çember kamera olarak da söyleyebileceğimiz bu daire kamera, ne küçülmüş ne de büyümüş. Olduğu gibi kalmış. Daire içerisindeki o asimetrik olan çizimler bile değiştirilmemiş.

O asimetrik çizgilerle 4 kameranın köşeli bir şekilde yerleştirildiğini de anlamaktayız. Flaş ışığının konumunun da değişmediğini söyleyebileceğimiz akıllı telefon, ön kısımda tek parça. Tek parçadan kasıt, çentik alanı olmaması ve gömülü kamera kullanılmaması.

Diğer modellerde olduğu gibi kamera alanının olmaması, açılır kapanır bir kamera kullanılacağı ipucunu veriyor ve büyük ihtimalle de öyle olacak. TENAA için güzel bir haber daha verelim. TENAA kayıtları içerisinde şöyle bir şey var ki telefonda fiziksel parmak izi gözükmüyor. Ekran altında ya da yan düğmeler üzerinde parmak izi bekleyebiliriz.

TENAA tasarım hakkında bilgi verir. Tasarım hakkında da gördüğümüz her şeyi söyledik. Peki, ya donanım? Bu konuda yine sızıntıları değerlendireceğiz. Buna göre telefonda MediaTek Dimensity 1000+ işlemcisi kullanılacak. Güçlü işlemci 5G getirecek ve diğer amiral gemisi akıllı telefonlarla MediaTek’in yarışını sahneleyecek.

Snapdragon karşısında bu kez başarı elde edilebilir. 144 Hz ekran yenile hızının olması, OLED bir panel kullanılması gibi bilgiler dışında ise başka bir teknik veri yok. Bu özellikler bile Redmi K30 Ultra telefonunun güldür güldür geldiğini gösteriyor. Yine de biz kesin konuşmamış olalım ve tanıtımı takip edelim.