Redmi K30 Pro Zoom Kamera Puanı Açıklandı

Redmi K30 Pro Zoom DxoMark kamera puanları duyuruldu. Redmi K30 Pro Zoom nasıl bir sonuç aldı?

Redmi K30 Pro Zoom 1

Telefoto lens kullanması ve amiral gemisi bir akıllı telefonun güncel versiyonu olması Redmi K30 Pro Zoom akıllı telefonunun rakip amiral gemisi modellerine kafa tutmasını sağladı. Yeni açıklanan DxOMark puanları, telefonun kafa tutmakla kalmadığını ve rakiplerini ezmeye başladığını gösteriyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Pro Plus Özellikleri Paylaşıldı

Redmi K30 Pro Zoom Kamera Puanları Nasıl?

Diğer telefonlarda olduğu gibi DxOMark tarafından yapılan değerlendirme hem video performansı için yapıldı hem de fotoğraf performansı için yapıldı. Fotoğraf çekim performansında telefon bayağı iyi bir puan alıyor.

Fotoğraf değerlendirmesinin puanı 129 puan. Amiral gemisi modellerine yakışacak olan bu puanın video kısmında ise biraz düşmeye başladığını anlamaktayız. Video performansı kısmında alınan puan sadece 101 puan.

Telefonun genel kamera değerlendirmesinde puanların daha düşük çıkmasının tek nedeni video performansı. Fotoğraf çekim kalitesi değerlendirilmiş olsa bu telefonun alacağı puanlar çok daha yüksek olurdu.

Ortalama alındığı zaman Redmi K30 Pro Zoom genel kamera puanı olarak 120 puan alıyor. 120 puan markanın akıllı telefonunun en iyi 10 arasına yerleştiriyor. Hemen hatırlayım ki zirvenin listesindeki isim Huawei P40 Pro. P40 Pro’nun aldığı puan 128.

Listede daha aşağı sıralara indiğimizde bir başka iddialı akıllı telefonun iPhone 11 Pro Max olduğunu görmekteyiz. iPhone 11 Pro Max gibi iddialı bir telefonun aldığı puan ise 117. Yani Redmi K30 Pro Zoom, iPhone modelini de geçmeyi başarmış durumda.

Telefonu bu puanlara ulaştıran kameraların özelliklerini de hatırlatalım. Buna göre yeni akıllı telefon 64 MP ana kamera kullanıyor ve 8 MP telefoto kamera ile güçlendiriliyor. 3X optik ve 30x hibrit özelliği bulunan telefonun 13 MP geniş açılı lensi ve 2 MP derinlik algısı lensi de başarılı.

Zaten başarılı olmasa bu puanları alamazdı değil mi? Telefonun adından da anlayacağınız gibi kamera üzerine odaklanılmış ve özellikle zoom yeteneği arttırılmış.