Redmi K30 Pro için Android Müjdesi

Redmi K30 Pro akıllı telefonu yeni bir güncelleme aldı. Bu kez Android 11 sürprizi ile MIUI 12 sürprizi geldi.

Redmi K30 Pro

MIUI 12 arayüz güncellemesinin tabanı Android 10’a dayanıyor. Bunu hemen hemen her güncelleme haberinde vurguluyoruz. Güncelleme alan birçok model zaten Android 10 işletim sistemi üzerine kurulu. Fakat istisna olan telefonlarda var. Mesela Redmi K30 Pro.

Şu sıralar Android 11 beta programı içerisinde olan Redmi K30 Pro, normalde Android 11 denemelerini MIUI 11 üzerinde yapıyordu. Fakat bu durum yakın zamanda değişti. Redmi K30 Pro akıllı telefonu için Android 11 beta 2 yayınlandı ve Xiaomi bir sürpriz getirdi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Redmi K30 Pro Android 11 tabanında MIUI 12 Alacak

Yayınlanan yeni beta güncellemesi telefona Android 11 beta 2’nin tüm yeniliklerini getirecek ama bununla da sınırlı değil. Beta 2 güncellemesi beraberinde MIUI 12 işletim sistemini de getirecek. Böylece bir telefon daha Android 11 tabanında gelen MIUI 12 güncellemesini almış olacak.

Daha öncesinde Mi 10 Pro serisi için aynı durum yaşanmış ve arayüz güncellemesi MIUI 12, Android 11 beta sürümü üzerinden verilmişti. Android 11 işletim sistemi tabanında yeni arayüz güncellemesinin kullanılması önemli.

Sonuçta birçok Xiaomi akıllı telefonu Android 11 güncellemelerini alacak. MIUI 12 arayüzü yeni Android ile yeni yetenekler kazanacak ve bazı farkları da olacak. Xiaomi şimdiden bazı telefonlara Android 11 üzerinden yeni arayüz sunuyor ve bu şekilde hem Android 11 testlerinin yapılması sağlanıyor hem de yeni işletim sistemi üzerinde MIUI 12 testleri yapılıyor.

Ayrıca önden testlerin yapılması, güncelleme hızının arttırılması için de çok önemli. Burada tek olumsuz nokta sadece Redmi K30 Pro üzerinde testlerin yapılması. Mi 10 ve K30 Pro modelleri dışında Android 11 için diğer telefonların beklemesi lazım.

Exit mobile version