Redmi 8A için Android 10 Güncellemesi Yayınlandı

Redmi 8A için Android 10 geldi. Android 10 dağıtımı bu sefer uzun sürmeyecek.

Redmi 8A

Redmi modelleri MIUI 12 güncellemesi alıyor. Bu bir arayüz güncellemesi ve temeli Android işletim sistemine dayanıyor. Ama asıl olarak güncellemenin gelmesi Android işletim sisteminin sürümünde önemli bir değişiklik getirmiyor. Android güncellemeleri ayrı olarak MIUI güncellemeleri ayrı olarak yayınlanıyor. Yani bir yandan MIUI 12 dağıtılıyorken diğer taraftan Android 10 dağıtımına devam ediliyor. Android 10 alan son akıllı telefon ise Redmi 8A oldu.

Bundan bir süre önce Android 10 güncellemesi Redmi 7 serisinin tamamına dağıtıldı. Redmi 7A ise güncellemeyi alan son cihazlardan biri olmuştu. Bu seri bitince Redmi 8 serisine geçildi. Redmi Note 8 Pro ve Redmi 8 zaten güncellemeyi almıştı. Bu sefer güncelleme Redmi 8A akıllı telefonları için sunuldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Pro Plus Dünyanın En Hızlısı Olacak

Redmi 8A için Android 10 Dağıtılıyor

Bu sefer sıra 8A akıllı telefonuna geldi. 8A akıllı telefonunda ilk hamle ise Çin’de atıldı. Çin’deki cihazlardan Android 10 dağıtımı başlamış oldu. Tabii ki tüm 8A modelleri güncellemeyi alacak Çin sınırları dışına çıkılacak.

Güncelleme sonrasında V11.0.2.0.QCPCNXM sürüm numarası karşınıza çıkacak. Yeni Android sürümüyle beraber güvenlik konusunda da bir adım atılıyor. Güncellemeyi yüklediğiniz zaman aynı zamanda Temmuz 2020 son güvenlik yamalarını da almış oluyorsunuz.

Yeni MIUI güncellemesiyle de tam uyumlu olan Android 10 işletim sisteminin tüm Redmi 8A akıllı telefonlarına geleceğini tekrar hatırlatalım. Dağıtım Çin’de ama birkaç gün sürmeden global olarak da dağıtıma geçileceği söylendi. Bu sefer Xiaomi güncellemenin uzun sürmesini istemiyor. Dağıtımın da hemen tamamlanmasını istiyor ki Çin ile başlamış olsa da şimdiden global güncellemenin birkaç günde tamamlanacağı sinyallerini verdi.