Redmi 8 Android 10 Güncellemesini Aldı

Redmi 8

Redmi 8 eski bir cihaz olmasına karşın, güncellemeler listesinde yer alan bir akıllı telefon. Ne zaman güncelleme alacağı bilinmeyen bir akıllı telefon olsa da söz konusu akıllı telefonun Android işletim sisteminin yükseltileceği biliniyordu.

Beklenen sürüm yükseltmesi için haber verildi ve Redmi 8 modelleri için güncelleme yayınlandı. Şimdilik güncelleme sınırlı ama güncellemenin gelmesi devamının da getirileceğine işaret ediyor.

Redmi 8 Android 10 Güncellemesi Şimdilik Çin ile Sınırlı

Bir yılı aşkın bir süredir beklenen güncelleme önce Çin için yayınlandı. Çin’deki telefonlar Android 10 güncellemesini aldı ve sürüm numarası MIUI 11.0.1.0 QCNCNXM olarak değiştirildi. Arayüz güncellemesi ise gelmedi.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 Pro Için MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

MIUI 11 kullanılmaya devam etti. MIUI 12 için için şimdilik herhangi bir açıklama gelmedi. Güncellemenin boyutu ise 2 GB olarak belirlendi. Boyut biraz yüksek. 2 GB gibi yüksek bir boyut olmasını sağlayan ilk neden Haziran ayının güvenlik güncellemelerinin de gelmesi.

Diğer neden ise güncellemenin MIUI 11 serisinde performans iyileştirmeleri yapmak için bazı kodları düzenliyor olması.

Çin için yayınlanan güncelleme sizi üzmesin. Android 10 bu telefon için Çin’de sınırlı kalmayacak. Birkaç hafta içerisinde tüm dünyadaki Redmi 8 telefonlarına güncelleme gelecek.

Ülkemizde satılan cihazlar için de bu durum geçerli. Android güncellemesi ile sınırlı kalmayacak marka MIUI 12 güncellemesi de alacak gibi duruyor. Tarih isterseniz, tarih veremiyoruz. Dileriz yakın bir zamanda güncelleme gelmiş olur.