Poco M2 Pro Tanıtıldı – Özellikleri ve Fiyatı

Poco M2 Pro

Xiaomi’nin alt markası konumundayken, ayrılıp kardeş marka konumuna geçen Poco, ülkemizde de faaliyet gösteren bir marka. Böyle olunca tanıtılan yeni telefonlar bizi yakından ilgilendiriyor. Poco M2 Pro bu yeni modellere eklenen son telefon oldu.

Bugün yapılan etkinlikle yeni telefona ait olan tüm özellikler açıklandığı gibi telefonun satış fiyatı da duyuruldu. Tasarımdan başlayacak telefonu daha detaylı inceleyelim.

Poco M2 Pro Tasarımı

Redmi Note 9 Pro modelini hatırlarsınız. Bu telefon tasarımın değiştiği telefon olmuş ve Redmi serisinde o çok sevilen sıralı kamera kullanımına son verilmişti. Arka kısımda tam ortaya konumlandırılan yeni kamera alanı, dışarı çıkık bir tasarımı benimsemişti.

Bunu da Okuyun: Redmi K30 Ultra Özellikler Belli Olmaya Başladı

Bu yapı sevildi ve Poco aynı yapıyı kullanmaya karar verdi. Arkada çift parça renk kullanılan telefonun üst kısımda yine bayağı bir dışarı çıkış kamera kullandığı görülüyor.

Açıkçası bu kamera alanını korumak için kılıf kullanmak şart gibi. Yoksa kamera kenarları kolayca çizilebilir.

Arka kapak tasarımı değil öne geçtiğimizde de yine tıpkı Redmi Note 9 Pro modeliyle karşılaşmış gibiyiz. Tam ortaya gelen kamera var ve kamera ekrana gömülü kullanılmış. Tasarımda söyleyeceklerim bu kadar. Geri kalana resimler üzerinden bakabilirsiniz. Biz geçelim özelliklere.

Poco M2 Pro Özellikleri Nasıl?

Telefonda kullanılan ekran 6.67 inç. Bu ekran çerçevesiz olunca sanki elinizde çok büyük bir telefon varmış gibi hissediyorsunuz. Full HD çözünürlüklü ekranın panel teknolojisi ise standart LCD. Poco M2 Pro bu konuda çok üstün bir model değil.

Ekrandaki özelliklerini orta sınıf olarak görecek olursak, teknik özellikler de aşağı yukarı aynı standartlarda. Telefonun içerisindeki işlemci Snapdragon 720G.

Orta sınıfın yeni başarılı işlemcisinin yanında 4 ya da 6 GB RAM seçilebiliyor. Depolama alanı da değişiyor 64 GB ile 128 GB iki seçenek.

Teknik özelliklerde bilgi vermemiz gereken son kısım kameralar. 48 MP ana kamera tercihi yapılan akıllı telefonun arka kısımdaki dörtlü kamera kurulumunda 8 MP + 5 MP + 2 MP destekleyici lensler var. Önde tek kamera 16 MP.

5000 mAh değerinde batarya, 33 watt hızlı şarj gibi ek özellikleri bulunan Poco M2 Pro için fiyatlar ise şöyle: