MIUI 12 SuperMoon Özelliği Kodlarda Gözüktü

MIUI 12 içerisinde SuperMoon isimli bir kamera modu daha gözüktü. Kodlarla gözüken kamera modu ne getirecek?

SuperMoon

Bundan bir 10 gün kadar önce, MIUI 12 arayüzüne yeni bir kamera modunun geleceğini söylemiş ve bunun için ilk kanıtları ortaya koymuştuk. Astrofotoğraf modu olarak adlandırılan ve yeni ortaya çıkan bu modla beraber kullanıcıların gök cisimlerini, manzara fotoğraflarını daha net çekmeleri sağlanacaktı.

Uzun pozlama ile kullanılacak bu moda benzer olan yeni bir özellik daha ortaya çıktı. SuperMoon olarak isimlendirilen yeni özellik, çok farklı bir amaca hizmet edecek.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Bir Kamera Modu Daha Getiriyor

MIUI 12 SuperMoon Modu Nasıl Çalışacak?

XDA Developers geliştiricileri tarafından, yeni arayüzün kodlarının incelenmesi sonrasında ortaya çıkan özellik ile Ay fotoğraflarını çekebileceksiniz.

Biraz garip geldi farkındayım. Bu mod telefonlardaki optik zoomu kullanacak ve telefonun kamerasının Ay’ı çekmeye çalıştığı anlaşılacak. Yapay zeka ile desteklenen iyileştirme modu, Ay üzerindeki detayların yakalanması için özel bir asistan kullanacak.

Sonuçta Ay fotoğrafları sanki profesyonel bir makine ile çekiliyormuş gibi detayları yakalanmış bir şekilde olacak. Neden Ay? Niye Xiaomi sadece Ay çekimi için böyle bir özellik üzerinde çalışıyor? Bu sorulara cevap veremiyorum çünkü özelliğin duyurulmasını bekliyorum.

Başta farklı bir kamera modu dedik ama şu ihtimalde var ki belki de bu özellik astrofotoğraf modu olarak sızdırılan yeni kamera modunun kendisi. Bunları tespit etmek için daha çok erken çünkü SuperMoon isimli kamera modu şu an geliştirme aşaması devam eden, herkese açık betalarda ya da kararlı sürümlerde yayınlanmamış olan bir özellik.

Net olarak tek bildiğimiz bu modun optik zoom üzerinden çalışacağı. Yani telefonda donanımsal olarak optik zoom bulunması lazım.

Xiaomi Mi 10 Pro gibi amiral gemisi optik zoom özellikli akıllı telefonlara sahip olanlar şanslı. Yeni gelecek amiral gemisi Xiaomi telefonlarında da optik zoom özelliğinin olacağı bilgisi var. Bu özelliğin biraz daha üst segmentte hitap eden bir kamera modu olacağı gerçeği var.