MIUI 12 Okuma Modu Özelliği Ortaya Çıktı

MIUI 12

MIUI 12 için işler çok hızlandı. Ağustos ayı gibi güncelleme alacağı konuşulan akıllı telefonlar yeni sürümün güncellemesine kavuştu. Örnek isteyenlere Redmi Note 8 Pro modelini gösterebilirim. Temmuz ayının ilk gününde telefon yeni güncellemeye kavuştu.

Güncellemeler geldikçe, deneyen kullanıcıların sayısı da artıyor. Her deneme yeni bir özelliğin gözler önüne serilmesini sağlamakta. Yakın zamanda aktif ses kontrol sistemi gözükmüştü. Her uygulama için ayrı seslerin belirlenmesi sağlanmıştı. Şimdi ise MIUI 12 okuma modu adı verilen yeni bir özellik ortaya çıktı.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Ile Gelen İşinize Çok Yarayacak Ses Özelliği!

MIUI 12 Okuma Modu Nedir?

Göz yorgunluğunu en aza indirmek üzerine kurulu olan yeni mod, akıllı telefonların göz üzerinde oluşturduğu olumsuz etkiyi en aza indirmek üzerine tasarlanmış. Bu mod ekrana tam anlamıyla yeni bir dokulandırma eklemekte.

MIUI 12 okuma moduna geçtiğinizde 3 farklı renk arasında seçim yapmanız isteniyor. Eğer tüm renkleri görmeye devam etmek isterseniz, tüm renkler modunu seçiyorsunuz ama ekranda parlaklığı da etkileyecek bir filtre uygulanıyor. Bu filtre göz yorgunluğunu en aza indiriyor.

Tüm renklerin görüntülenmesi hala gözde bir yorgunluğa neden olursa bu kez açık renkler moduna geçebiliyorsunuz. Açık renkler modu ile renklerdeki parlaklık daha da azaltılıyor ve yine filtre uygulanıyor.

Göz yorgunluğunu en aza indirecek olan son özellik ise siyah beyaz mod özelliği. Siyah beyaz mod özelliğine aldığınız zaman renkler tamamen kapatılıyor. Tüm renkler siyah beyaza döndüğü için gözünüzü yoracak bir durum yok. Okuma tabletlerinde de bu siyah beyaz yapı kullanılmakta. Aynı durum MIUI 12 çalıştıran cihazlar için de geçerli olacak.

MIUI 12 okuma modu, güncellemeyi alan tüm cihazlarca desteklenecek ama şu an kararlı sürümde bile herkesin kullanamadığı bir özellik. Önce özelliğin testleri tamamlanacak ve bir hata olmadığı tespit edildiği zaman yeni bir güncelleme ile bu özellik sunulacak.

Özelliğin cihazlara ekleneceği tarihi öğrenmek isterseniz, biraz daha bekleyip Xiaomi açıklamalarını ya da sızıntılarını görmeniz gerekecek.