MIUI 12 ile AI Shutter Özelliği Geliyor

MIUI 12 AI Shutter 1

MIUI 12 hızlı bir yayılmaya başladı. Her gün güncelleme alan telefonların sayısında artış yaşanıyor. Artık Çin dışında da telefonlara global sürüm güncellemeleri sunulmaya başladı. Güncellemeler gelmeye başladı ve telefonlara bir bir ulaşıyor ama diğer taraftan hala MIUI 12 için yeni özellikler geliştiriliyor.

Biz de bu yeni özellikleri keşfettikçe size aktarmaya devam ediyoruz. Daha bir gün kadar önce okuma modu adı verilen bir mod ortaya çıkmış ve MIUI 12 arayüzü için bir yeni özelliğin daha geliştirildiği açıklanmıştı.

Okuma modunun arkasından AI Shutter özelliği ortaya çıktı. Akıllı telefonunuzun kamerasına yeni bir yetenek getirecek olan özellik için uzun zamandır testlerin yapıldığı anlaşılıyor.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Okuma Modu Özelliği Ortaya Çıktı

MIUI 12 AI Shutter Özelliği Ne İşe Yarayacak?

Bu yeni özellikle kamera arayüzü güncellenecek. Kamera için yeni bir dönem başlayacak. Siz bir fotoğraf çekmek istediğiniz zaman, telefon saniyeler içerisinde onlarca kare çekimi gerçekleştirecek.

Kullanıcı ardı ardına fotoğraf çekimi yapıldığını anlamayacak bile. Çekilen fotoğrafların tümü, yapay zeka bölümüne aktarılacak ve bu bölümde değerlendirilecek. Yapay zeka, titreme sorunu olmayan, odaktaki kişinin ya da nesnenin en iyi şekilde algılandığı fotoğrafı seçecek ve bu fotoğrafı kullanıcılara sunacak.

Yani yapılan çekimler içerisinde en iyi olan fotoğraf belirlenmiş olacak. Böylece çekim kalitesinin de artması sağlanmış olacak ki zaten kullanıcıların istediği de bu. Başka bir telefonda böyle bir özelliğin kullanıldığını hatırlıyorum.

Kamera konusunda çok iyi telefonlar sunan Google’ın Pixel modellerinde Top Shot isimli bir özellikle yapay zeka iyileştirmesi yapılabiliyordu. AI Shutter isimli yeni özellikle Xiaomi’nin yapmak istediği de tam olarak bu.

MIUI 12 Çin sürümünün yeni betasında testlerinin yapıldığı açıklanan özellik, yeni arayüze gelecek olan bir sonraki güncelleme ile aktif olacaktır. Ama bu Çin sürümünde yapılan denemeler. Yani global sürüm için biraz daha bekleyin.