Mi Mix 2020 Görüntüleri Paylaşıldı – Tasarım Böyle Olabilir mi?

Xiaomi Mi Mix 2020 konsept çalışması yayınlandı. Xiaomi Mi Mix 2020 nasıl gözüküyor?

Xiaomi Mi Mix 2020

Xiaomi Mi Mix 2020 ya da diğer bir isimle Mi Mix 4 olarak geleceği söylenen yeni Xiaomi akıllı telefonu, bu yılın en iddialı akıllı telefonu olabilir. Zaman zaman bilgiler paylaşılıyor her yeni bilgide telefon hakkında biraz daha şaşırıyoruz.

Yakın geçmişte yeni akıllı telefondan sızan bir görsel paylaştık. Bu görselde çok farklı bir yapı gördük. Tamamen arkaya kadar uzanan kavisli ekranlar, ekranın altında yer alacak olan bir kamera ve arka kısımda yatay konumda olan çok sayıda kameranın bulunduğu kamera alanı.

Bu tasarım sızan görsel nedeniyle aklımıza oturan bir tasarım olmuştu. Ama yeni telefona ait olduğu iddia edilen patent görselleri üzerinden hazırlanan konsept çalışması bu tasarımı da değiştirdi. Yine beklentiler değişti.

Xiaomi Mi Mix 2020 Tasarımı Nasıl Olacak?

Görsellerde öne çıkan kısmın kamera alanı olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü kamera alanı diğer akıllı telefon görsellerinde yatay dikdörtgen şeklinde tutulmuştu. Bu çalışmada da aynı kamera alanı var. ek olarak flaş ışığı kameranın altına taşınmış flaş ışığı var.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 4 Harika Bir Kamera ile Geliyor – Yeni Görsel

Farkı yaratan ve konsept çalışmasına bir hava kazandıracak olan kısım ekran. Daha önce çerçevesiz ekran gördük mü? Gördük evet. %100 olmasa da çerçevesiz ekranlar kullanıldı. Fakat Xiaomi Mi Mix 2020 modelinde gördüğümüz ekran yapısı daha farklı. Bunu anlatmak için çerçevesiz ekran tanımını kullanmak yeterli değil.

Ekran çerçevesiz ama bu çerçeve yana taşınmış. Yanda bir çıkıntı var ve bu çıkıntının üzerinde çift ön kamera bulunuyor. Kameraların altında fiziksel tuşlar da bulunuyor. Bu fiziksel tuşların işlevlerinin neler olacağını anlamak zor ama güç tuşu ve ses kontrol butonları olduğunu düşünüyorum.

Böyle bir tasarım ne kadar popüler olur ya da kullanılır mı markanın kararı ama sektöre yeni bir yorum kazandıracağı kesin. Gözler Xiaomi’de sızan tasarımların hangisinden yana tercih yapılacağını marka açıklayacak.