Kamerasıyla Bir İlk Olacak Xiaomi Telefonunun Patenti Ortaya Çıktı

Xiaomi, kamera ve ekranı ile benzersiz olacak bir akıllı telefonun patentini aldı. Yeni telefonun patent görselleri.

Xiaomi

Xiaomi, farklı tasarımları her zaman seven bir firma oldu. Örnek arıyorsanız hemen Mi Alpha akıllı telefonunun tasarımına bakın. Kavisli kenar kavramının bir tık ötesine geçen bu telefonda arkaya kadar uzanan ekran kullanılmış ve telefon alanında ilk olan bir tasarımla gelmişti.

Mi Alpha, Xiaomi için ne ilk ne de son. Çinli teknoloji markası farklı tasarımları olan akıllı telefonlar tanıtmaya devam edecek gibi duruyor. Son alınan patentler de bunu kanıtlıyor. Patent görsellerine baktığımız zaman, bu sefer sadece ekran değil kamera için de çok farklı bir teknoloji kullanılacağı anlaşılıyor.

Xiaomi, Dışa Doğru Uzayan Kameraya Sahip Bir Telefon Geliştiriyor

Yeni akıllı telefonda yer verilecek olan kamera, benzerlerine göre çok daha büyük olacak. Telefonun arka kapağı üzerinde konumlandırılacak dev kamera, dışarıya doğru uzayabilecek. Profesyonel kullanımlar için geçerli olan kompakt kameraları düşünün. Gerektiğinde lensler dışa doğru uzayarak daha iyi bir yakınlaştırma performansı elde ediliyor.

İlginizi Çekebilir: Xiaomi Mi Mix Alpha Parçalandı – İşte Görseller

İşte Xiaomi tam olarak bunu bir akıllı telefonda başarmak istiyor gibi gözüküyor. Patent görsellerinde kameranın dışa doğru uzayıp, sonrasında eski haline geldiğini görebiliyoruz ancak teknik veriler için henüz bilgi almamız mümkün değil.

Bu kamera teknolojisi zaten akıllı telefona büyük ölçüde fark getirecek ama tek başına fark yaratacak kısım kamera olmayacak. Yeni telefon ekran konusunda da benzersiz bir tasarımla gelecek.

Ön kısımda çerçeveleri unutturacak olan tamamen çerçevesiz akıllı telefonun ekranı, arkaya kadar uzanacak. Sadece kamera alanının olduğu yerde ekran olmayacak desek yalan olmaz. Geri kalan kısımlar için tamamen ekrandan oluşmuş bir telefona hazırlanalım.

Patent görselleri ne yazık ki bu telefonun kesin bir şekilde çıkış yapıp yapmayacağı konusunda bilgi vermiyor. Fakat böyle bir telefon çıkarması Xiaomi’nin amiral gemisi tanımını da yeniden yapması demek olabilir. Bakalım marka gerçekten böyle bir telefonu piyasaya sürecek mi?