4 Model için MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

MIUI 12 arayüz güncellemeleri yayılmaya devam edecek. 4 telefon için daha iyi haber var.

MIUI 12

MIUI 12 dağıtımı daha birkaç ay devam edecektir. Xiaomi adı altında çok fazla akıllı telefon var ve sadece bu da değil. Bir de Redmi modelleri var. Ek olarak POCO modelleri var. Yani çok fazla akıllı telefon var ve bu nedenle güncellemenin hemen yayınlanması çok mümkün olmuyor. Marka şöyle bir yol izliyor; telefon modellerini sınıflandırıyor ve her model için parça parça güncelleme yayınlıyor.

Her ay yeni bir cihaz serisinin güncelleme ile tanışması sağlanıyor. Yeni güncelleme alan cihazlar olduğunda bunun bir duyurusu gerçekleştiriliyor ve biz de bu duyuruya göre hareket ederek, güncelleme alan yeni modelleri sizlerle paylaşıyoruz. Yazıdan ve başlıktan da anlayacağınız üzere yine bir seri için MIUI 12 güncellemesi yayınlandı ve hemen bunu sizlerle paylaşmak istedik. 🙂

Bunu da Okuyun: MIUI 11 vs MIUI 12 Tasarım Karşılaştırması

4 Yeni Model için MIUI 12 Arayüz Güncellemesi Geldi

Yeni açıklamaya göre 4 telefon daha güncellemeyı aldı. Bu telefonlar:

oldu. 4 model için daha MIUI 12 yayınlandı ama güncelleme her zamanki gibi kapıyı Çin ile açtı. Şu an sadece Çin’de satılan telefonlara yeni arayüz sunulmuş durumda. Mesela Mi CC9 Pro akıllı telefonunun global versiyonu olan Mi Note 10 modeli için henüz bu güncellemenin ne zaman verileceğine ilişkin bilgi yok.

Ama şunu gördük ki Android 10 temelli olan MIUI 12 arayüz güncellemeleri Çin’de yayınlanmasının ardından çok kısa bir süre içerisinde global pazara da açılıyor. Sürüm numaraları değişiyor ve güncelleme yayınlanıyor. Bu kez de küresel olarak satılan telefonlar için yanı durum geçerli olur diyebiliriz.

MIUI 12 güncellemesinin geldiği yeni cihazlarda sürümün nasıl değiştiğini de dip not olarak ekleyelim. Xiaomi adıyla satılan telefonlarda sürüm 12.0.1.0 olurken, Redmi adıyla tanıtılan akıllı telefonlarda sürüm 12.0.2.0 oluyor.