Xiaomi Mi TV Stick EEC Sertifikasını Aldı

Xiaomi Mi TV Stick

Mi Box 4K ürününden sonra, Xiaomi markasının alternatif bir TV ürünü geliştirme amacı olduğu biliniyor. Sızan bilgiler alternatif olarak satılacak bu cihazın Xiaomi Mi TV Stick olacağını işaret ediyor.

İlk sızıntısı Gearbest üzerinden yayınlanan bir ilan olan yeni TV ürünü, bu listeleme sonrasında neredeyse resmileşti. Ürünün geleceğini doğrulayan birçok ipucu aldık. Bu ipuçlarına yeni eklenen EEC onayı oldu.

Bunu da Okuyun: Televizyonlar Bayram Edecek – Xiaomi Mi TV Stick Resmileşti

Xiaomi Mi TV Stick Avrupa Onayını Aldı

Avrupa Ekonomik Topluluğu (EEC) üzerinden onay gelmiş olması önemli. Bu onay ile cihazın Avrupa’da da satılacağı kesinleşmiş oldu. Çok şükür sadece Çin’de sınırlı olmayacak bir çok amaçlı TV ürünü ile tanışacağız.

MDZ-24-AA model numarası ile listelenen cihazın EEC sertifikası almasının bir başka artısı ise özellikleri tekrar gösterdi.

3 kez paylaşılan özelliklerle doğrudan örtüşen teknik özelliler bir yandan Xiaomi Mi TV Stick için bazı şeylerin kesinleştiğini ve belki de üretim aşamasının geçildiğini işaret ediyor. Sızan bu özelliklere göre yeni cihaz Android TV üzerinden çalışacak.

Teknik açıdan Mi Box 4K ürününe benzer olacak seri, 8 GB depolama alanı ve 2 GB RAM kullanacak. Bu değerler sanki sabit gibi. Diğer TV ürünlerinde de aynı miktarlar kullanılmıştı. Hatta işlemci bile aynı. Yine 4 çekirdekli Amlogic S905 işlemci kullanılması da sanki sabit bir sistemin, cihazlar üzerinde taşınması anlamına geliyor.

4K HDR, Dolby Audio özellikleri sayesinde görüntü kalitesi için de Mi Box 4K’yı aratmayacağı söyleyebileceğimiz Xiaomi Mi TV Stick, bir de akıllı kumandaya sahip olacak.

Akıllı kumanda Bluetooth bağlantısı ile çalışacak ve Netflix, YouTube gibi kısa yol tuşlarına sahip olacak. Anlattık ve özellikleri söyledik. Bu özellikler şimdilik hiçbir şey ifade etmiyor. Neden çünkü çıkış tarihini hala paylaşamıyoruz.

Özellikler tamam ve ürünün hazır olduğunu işaret ediyor ama marka nedense bu derece hazırlıkları tamamlanan bir ürün için ne tanıtım tarihi açıklıyor ne de resmi bir duyuru yapıyor. Tarihin belli olması anında biz de bilgilendirmelerimizi yapacağız.