Xiaomi Mi Notebook Beklenenden Daha İddialı Olacak

Xiaomi Mi Notebook

Telefon konusunda eşik değerini geçen ve artık en çok satan markalar arasında yer alan Xiaomi, farklı ürün kategorilerinde de başarılı olmak istiyor. İlk adım yeni Xiaomi Mi Notebook olacak. Yeni bilgisayar üzerinde çalışan markanın daha önce bu seriyi Redmi adıyla sunacağı düşünülmüştü.

Fakat resmi Xiaomi hesabından yeni bilgisayar için paylaşım yapıldı. Böylece Redmi adıyla geleceğini düşündüğümüz bilgisayarın Xiaomi adıyla geleceğini de öğrenmiş olduk. Twitter paylaşımıyla beraber bazı özellikler için de bilgiler paylaşıldı. Yeni bilgisayarın en iddialı özelliğinin ne olacağı da yine bu paylaşımla ortaya çıktı.

Xiaomi Mi Notebook Pil Süresi Çok Konuşulur

Paylaşımda yeni modelin pil dayanma süresinin 12 saat olacağı söyleniyor. 12 saat pil dayanma süresi bir bilgisayar için oldukça başarılı bir değer. Dell, Asus, Apple gibi ciddi rakiplerin olduğu bir kategoride öne geçmek ve yüksek satış rakamları elde etmek istiyorsanız zaten böyle oynamalara yer vermeniz gerekiyor.

Fark yaratacak, kullanıcıların seriyi tercih etmesini sağlayacak olan özelliklerin olması gerekiyor ki pil dayanma süresi bu listede ilk sırada yer alıyor.

Bunu da okuyun: Xiaomi, Mi CC10 Ile Kamera Sistemini Değiştirecek

12 saatlik pil dayanma süresi dışında iddialara göre Xiaomi Mi Notebook yeni nesil işlemcileri kullanacak. Bilgisayarda Intel 10.nesil işlemciler olacak. İşlemciler yüksek performans değerlerine çıkılması için yeterli olsa da ekran kartı konusunda da yine önemli bir adım atılacak.

Bu ürün sınıfında birçok marka dahili ekran kartı kullanmayı tercih ederken Xiaomi’nin tercihi biraz değişecek. Doğrulanmadı ama bilgilere göre harici ekran kartı kullanacak olan markanın tercihi Nvidia’dan yana olacak.

Bir bilgisayar düşünün. Bir yandan yüksek sistem özelliklerine sahip ve performans konusunda oldukça başarılı bir model. Diğer yandan ise yüksek performansla beraber 12 saate kadar pil dayanma sürelerine çıkılıyor.

Bu iki değer değerlendirildiğinde bile Xiaomi Mi Notebook serisinin ilgi göreceği kesin. Ama fiyat aralığının da çok yüksek tutulmaması önemli. Xiaomi, bu zamana kadar fiyat konusunda müşterilerinin yüzünü güldürmüş olan markalardan.