Xiaomi Mi Notebook 14 Serisi Geldi – Özellikleri Neler?

Xiaomi Mi Notebook 14

Xiaomi, bilgisayara çok fazla yönelmiyor. Daha çok akıllı telefon ve akıllı telefon aksesuarlarına ilgi gösteriliyor. Bir nevi kullanıcıların nabzı tutuluyor ve ilgi gösterilen kategorilere daha çok özen gösteriliyor. Bu demek değil ki hiç bilgisayar geliştirilmeyecek. Nadir de olsa Mi Notebook modelleri yenileniyor. Son model Xiaomi Mi Notebook 14 serisi oldu.

Xiaomi Mi Band 5 tanıtımının hemen arkasından tanıtılan Xiaomi Mi Notebook 14, günlük kullanıcıların gönlünü çalabilecek özelliklere sahip. Donanımsal verilere değerlendireceğiz ama önce şunu ekleyeyim, oyun için bilgisayar isteyen kullanıcılara hitap eden bir ürün değil.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band 5 Tanıtıldı – Fiyatı Beklendiği Gibi Mi?

Xiaomi Mi Notebook 14 Özellikleri ve Tüm Fiyat Seçenekleri

Ben bu bilgisayarı alacağım diyen kullanıcılar için farklı iki versiyon var. Bir versiyon özel olarak isimlendirilmiş. Horizon Edition isimlendirilmesi yapılmış olan bu versiyon daha yüksek özelliklere sahip bir bilgisayar.

Ana modelin işlemci seçimi biraz daha düşük kalıyor. Kasa ve ekranda değişim yok. Aynı kasa, aynı ekran boyutu, aynı tasarım kullanılıyor.

Xiaomi Mi Notebook 14 Horizon Edition Özellikleri

Üst seviyeden kapıyı açalım. Üst seviye bilgisayarda 10.nesil Intel işlemci var. İşlemci seçimi:

olmak üzere iki seçenekli. Intel i7 işlemciyi seçerseniz performans konusunda daha iyi bir bilgisayara ulaşmış olacaksınız. Intel i5 işlemci de kötü değil ama zirve performans değerleri beklememek lazım.

Horizon modelinde harici grafik birimine yer veriliyor. Tek seçenek bu. Çok mu iyi bir ekran kartı? Değil. Nvidia GeForce MX350 ekran kartı var.

Oyun için çok uygun olmayan bu ekran kartı, günlük kullanımlar ve bazı görüntü düzenleme programları için kullanılabilir.

8 GB DDR4 RAM ve 512 GB SSD, Xiaomi Mi Notebook 14 Horizon için ana seçenek ve tek seçenek. Başka bir RAM seçimi ya da depolama birimi seçimi yok.

Xiaomi Mi Notebook 14 İlk Versiyon Özellikleri

Ana bilgisayar biraz daha düşük özellikte. Aradaki fark dağlar kadar değil. Sadece Xiaomi Mi Notebook 14 ana modelinde farklı depolama alanı seçeneği ve ekran kartı seçeneği var.

İşlemci tek seçenek Intel 10.nesil Core i5-10210U. Ana bilgisayarda i7 işlemci yok. İşlemci tek seçenek ama grafik birimi için seçim sizde. Intel UHD Graphics 620 dahili grafik kartının yanında Nvidia GeForce MX250 ekran kartı da alınabilir. İki modelde oyun için çok uygun değil.

8 GB DDR4 RAM sabit ama depolama seçeneği 512 GB SSD veya 256 GB SSD. İki seçimden biri.

Xiaomi Mi Notebook 14 Fiyatları (Tüm Versiyonlar)

Fiyatlar açıklandı. Tek bir ürün için değil, tüm ürünler için fiyatlar açıklandı.

Horizon

Ana Laptop