Xiaomi Mi Mix 3 5G MIUI 12 Güncellemesi Alacak

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Xiaomi Mi Mix 3 5G, üst seviye donanımlı akıllı telefonlar arasında sayılabilir. Telefon ilk çıktığı zaman ilgi çok yüksek olmuştu. Zamanla ilgi düşmeye başladı. İlginin düşmesinin ilk nedeni güncellemeler.

Telefon bir türlü yeni güncelleme almıyor. Android 9 ile yayın yapıldı ve Android 9 işletim sistemi kaldı. MIUI 11 arayüz güncellemesi de uzun süredir bekleniyor olmasına karşın gelmedi. Güncellemeler gecikince Mi Mix 5G için işlerin bittiği ve telefonun emekli edildiği düşünüldü.

Fakat Xiaomi destek ekibinin bir kullanıcıya verdiği mesaj, yeniden umutları yeşertmeyi başardı. Üstelik bu sefer MIUI 12 güncellemesi sunulabilir.

Xiaomi Mi Mix 3 5G MIUI 12 Güncellemesi Ne Zaman Yayınlanacak

Bir kullanıcının sorusu üzerine destek ekibi tarafından yapılan cevap paylaşımı telefonun güncelleme alacağını ortaya çıkardı. Destek ekibi MIUI 12 güncellemesi için Ekim ayını gösterdi. 2020 Ekim ayında telefona yeni arayüz eklenmiş olacak.

Bunu da okuyun: Xiaomi Mi MIX 3 5G Özellikleri Belli Oldu

Xiaomi Mi Mix 3 5G akıllı telefonuna sahipseniz, sevinmişsinizdir. Fakat erken davranmayın. 🙂 Bundan sonra yazacaklarım sizi bayağı bir üzebilir. MIUI 12 güncellemesi telefona gelecek ve bu neredeyse kesin ama yeni arayüzün tüm özellikleri kullanılmayacak.

Bir nevi görsel bir güncelleme gelecek. İşletim sistemi güncellemesi yapılmayacak. Yine Android 9 üzerine kurulu bir arayüz gelecek. Android 10 işletim sistemine geçilmediği için sevilecek birçok özellik kullanılmayacak.

Diğer taraftan MIUI 11 güncellemesi de atlanacak. MIUI 11 gelmeden direkt MIUI 12’ye geçiş yapılacak. Android 9 işletim sistemi üzerinde kurulu olacak MIUI 12 ne kadar başarılı, ne kadar tatmin edici olur bilemeyiz. Siz yine de beklentilerinizi çok yüksek tutmayın derim. Güncelleme sadece görsel yönü olan bir güncelleme olursa, MIUI 10’dan çok bir farkı kalmaz.