Xiaomi, Mi CC10 ile Kamera Sistemini Değiştirecek

Mi CC10

Telefonlarında kullanılan kameralarını değiştiren Xiaomi, birkaç modeldir çok iddialı kamera teknolojilerine yer veriyor. Kamerası en başarılı olan akıllı telefonlar listelerinde de yer alan Mi 10 Pro ile değişim tamamlanmış ve artık çok daha farklı bir kamera sistemi karşımıza çıkmıştı.

Kamera konusunda daha ne yapılabilir ki derken yeni telefon olması beklenen Mi CC10 akıllı telefonlarıyla bir aşama daha ileri gidileceği öğrenildi. Yeni telefonun kameraları için sızan bilgiler, Mi 10 Pro modelini bile unutturacak olan bir kamera düzeninin geleceğini gösteriyor.

Xiaomi Mi CC10 Kamerası Nasıl Olacak?

Kameranın öne çıkan özelliği zoom özelliği olacak. Kamera zoom değeri 120x olacak. Dijital zoom değeri olsa da 120x zoom, telefonun görüntüleri yakınlaştırmada rakipsiz olacağını işaret ediyor.

Yeni modele bu seviyede bir zoom eklemek için telefoto kamerasının değişmesi gerekiyor. Yeni bir telefoto kamerası kullanılabileceği güçlü bir ihtimal ama tek ihtimal değil. Gelişmiş tek bir telefoto kamerası kullanmak yerine, çift telefoto kamerasının kullanılabileceği söyleniyor.

İkili telefoto kamerası kullanılması, 120x zoom değerine kadar çıkılmasını ve hatta geçilmesini bile sağlayabilir.

Ana kamera için değişiklik ise beklenen bir durum değil. Zaten mevcut modellerde kullanılan ana kamera yeterince iddialı. Samsung’un ISOCELL Bright kamerası kullanılıyor. 108 MP olan bu kamerada HM1 sensörleri var ve Samsung kendi telefonlarında bile bu kamerayı kullanmaya başlayacak.

Bunu da Okuyun: Redmi 9 Gerçek Görüntüleri Ile Gözüktü

Ana kamera değişmeyecek ama bu kez ana kameraya eşlik eden kameralar daha yetenekli olacak. 120X zoom seviyesini yakalamak adına ikinci bir telefoto kamerasının kullanılması tercih edilirse, arka kısımdaki kamera sayısının da artması olası.

Bu kamera teknolojisinin ilk olarak Mi CC10 ile kullanılması beklenmekte ama bir süre Xiaomi amiral gemisi akıllı telefonlarında bu yeni kamera düzenini kullanabilir. Avrupa’da satılan telefonlarda da yeni kamera düzeni olacak.

Exit mobile version