Xiaomi Mi 10 Türkiye Fiyatı Değişti

Xiaomi Mi 10

Yakın zamanda Android 11 beta sürecine başlayacağı açıklanan Xiaomi Mi 10 modeli, markanın en güncel ve en iddialı özelliklere sahip olan akıllı telefonu. Ülkemizde de satılan akıllı telefon, iPhone ve Galaxy S serisi rakiplerine karşı mücadele ediyor.

Özelliklerini değerlendirdiğimiz zaman telefonun Samsung ve Apple’a karşı ciddi bir rakip olduğunu anlıyoruz. Şık tasarımı ve özelliklerini değerlendirdiğimiz zaman ülkemizde de ilgi görecek olan telefonu almak isteyenler için kötü gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizde dev e-ticaret siteleri üzerinden satışta olan telefonda bazı stok sorunları var.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Lite Zoom Avrupa’da Satışa Çıkacak

Xiaomi Mi 10 Fiyatları Nasıl Değişti?

Telefon 128 GB depolama alanı standart, üst seviyede de 256 GB depolama alanı kullanıyor. 128 GB versiyon daha çok tercih ediliyor olsa da şu sıralar bir stok sorunu yaşanıyor. Telefonun ilk satış fiyatı 8.099 TL olarak belirlenmişti.

Bu ilk satış rakamı üzerinden birkaç hafta geçtikten sonra yaşanan stok sorunları 128 GB versiyonun fiyatının 8.299 TL civarına yükselmesine neden oldu. Sadece fiyat artışı sorun değil. 128 GB versiyonu yükselen fiyatına rağmen almak isteseniz bile alamıyorsunuz. Stoklar tükenmiş olarak gözüküyor.

Tüm renk seçeneklerinde stokların 128 GB versiyon için bitmesi, 256 GB depolama alanına yönlenilmesine neden olacak. Asıl büyük şok telefonun 256 GB versiyonunu almak isteyenler için.

256 GB fiyatı yeşil renk seçeneği için 9.989 TL rakamına çıkarılmış. Bu fiyat gri renk seçeneği için çok daha yüksek. Gri seçimi yapan kullanıcıların 10.499 TL ödemesi lazım.

Her ne kadar telefon Xiaomi Mi 10 olsa da bu fiyatlar Xiaomi için çok yüksek fiyatlar. Stok sorunlarından kaynaklı olduğunu düşündüğümüz fiyatların normale dönmesi, en azından biraz daha aşağı çekilmesi ihtimali olabilir. Şimdi yeni bir Mi 10 telefon almak istiyorsanız, bir süre beklemenizi öneririm.