Xiaomi, Mate X’e Rakip Geliştiriyor

Xiaomi

Xiaomi, akıllı telefonların her alanında var olma çabası içerisinde. Üstün kameralı telefonlar, 5G destekli telefonlar, düşük satış fiyatlı telefonlar gibi akıllı telefon kategorilerinin hepsinin içerisinde Xiaomi var. Böyle bir markanın katlanabilir telefonlar içerisinde yer almaması düşünülebilir mi?

Düşünülemez tabii ki. Bir şekilde katlanabilir akıllı telefonlar içerisine de kapağı atmak isteyen Xiaomi, yeni bir patent ile gündemde. Başlıkta bahsettiğimiz gibi bu sefer Huawei’nin katlanabilir telefonu olan Mate X modeli hedefe alınmış. Alınan patentler buna benzer bir akıllı telefonun geliştirme aşamasında olduğunu gösteriyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Pad 5G Tablet 21 Haziran’da Geliyor

Xiaomi Bu Alanda Huawei’nin Rakibi Olabilir mi?

Beraber soruya cevap arayalım. Sadece patent görsellerinden yola çıkacağız. Sadece patent görselleri bile bize çok fazla bilgi sağlıyor.

Telefonu katlarsanız, sadece yan kısımda bir çerçeve kalmakta. Geri kalan kısım tek ekranlı bir akıllı telefon formatında. Katlandığı zaman telefonun arka bölümünde ise tam 4 kameranın olduğu bir alan olacak. Bu alan birebir olarak Mate X modelinde de kullanılan alan.

Zaten benzerliğin büyük bir kısmı buradan geliyor. Kamera yerleşimi aynı tutulmuş. Ekranı tam olarak açmak istediğiniz zaman, bunun için bir buton kullanılacağı düşünülüyor. Ekranı tam olarak açtığınız zaman, kamera kısmı arkada kalıyor ve önde özgürsünüz.

Yine Mate X akıllı telefonuna benzeyen noktalardan birisi de bu katlanma yapısı. Ekranı tam açtığınız zaman da tıpkı Mate X modelinde olan görüntü.

İki telefon bu kadar benzer tasarımlardayken marka patentleri nasıl onaylatmayı başarmış tartışılır. Birbirlerini anımsatan akıllı telefonların yine birbirlerine rakip olması şaşırtıcı değil. Burada konuşacak olan fiyatlar gibi duruyor. Huawei’nin telefonu çok yüksek fiyata satılıyor.

Xiaomi biraz daha uygun fiyatla satışa sunacak olursa, telefon satışları Mate X modelini geride bırakır. Tabii tanıtımın ne zaman yapılacağı ve satışların ne zaman başlayacağıyla da durum değişir.