Xiaomi, Bir Model için Android 11 Tabanlı MIUI 12 Güncellemesi Yayınladı

MIUI 12

MIUI 12 güncellemesi hızlandı. Beta çok kısa sürdü ve söylendiği gibi Haziran ayı bitmeden kararlı yeni arayüz güncellemeleri geldi. Güncellemeyi alan ilk modeller belli oldu ve sayı her geçen gün artıyor ama markanın farklı hamleleri de geliyor.

Yeni hamle Android 11 işletim sistemini bekleyenlere müjde getiriyor. Detayları vereceğiz ama önce bir açıklama yapmak lazım. MIUI 12 arayüz güncellemesi Android 10 üzerinde geliştirilen bir güncelleme. Taban Android 10. Güncelleme alan hemen hemen tüm telefonlarda da Android 10 işletim sistemi çalıştırılıyor.

İşte burada bir istisna yapıldı. Sadece bir model için güncelleme Android 11 üzerinden verildi. O şanslı cihaza ve güncellemenin detaylarına bakalım.

Android 11 Tabanlı MIUI 12 Güncellemesi Alan Telefon Xiaomi Mi 10 Pro!

Xiaomi Mi 10 Pro sahipleri için yakın zamanda Android 11 beta yayınlanmıştı. Fakat bu testleri MIUI 11 üzerinden yapılıyordu.

Bunu da Okuyun: Redmi, Yarın MIUI 12 Güncellemesini Yayınlayacak

Xiaomi sürprizini yaptı ve Android 11 Beta üzerinde MIUI 12 entegre etti ve yayınladı. Beta testleri artık yeni arayüz sürümüyle yapılıyor. Bu bazı yeni özelliklerin, yeni arayüz ile birleştirilmesini sağlayacak ki çok sevilecek bir çalışma olacağını düşünüyoruz.

Android 11 kararlı sürüm yayınlandığı zaman, Mi 10 Pro akıllı telefonları için bu sürüm MIUI 12 ile kullanılmış olacak. Henüz yeni beta testleri yapıldığı için Android 11 tabanında yeni arayüzün nasıl yenilikler getireceğini bilemiyoruz. Mutlaka Android 10 tabanında sunulan güncellemelere göre farkları olacaktır.

Şu an bu cihaz için Android 11 beta yükleyen kullanıcılar MIUI 12 güncellemesini de almaya başladı. Yakın zamanda farkları geliştiricilerden öğrenmeye başlarız. Ama şunu da söyleyelim ki bu sürüm bazı hataları barındırıyor. Güncellemeyi yükleyen kullanıcıların ilk şikayet ettikleri de hatalar oldu. Bu hatalar:

Bunlar hep çözüme kavuşrurulacak olan hatalar. Android 11 ile MIUI 12 daha çok gelişecektir. Hatalar önemsiz kalacak.