Sesli Komutlu Xiaomi Mi Smart Mouse Satışta

Xiaomi Mi Smart Mouse

Xiaomi’nin farklı ürünlerine ne kadar alıştık desek yersiz olur. Teknolojiyi bir keşif aracı gibi kullanan marka, farklı olma konusunda iddialı ürünler sunuyor. Son örnek Xiaomi Mi Smart Mouse. Kitlesel fonlama ile hayata geçirilen yeni mouse, ilk olma ayrıcalığını taşıyor.

Cihazı farklı kılan kısmı, akıllı olması ve sesli komut desteğinin bulunması. Zaten bu iki özellik sayesinde kitlesel fonlama süreci beklenenden çok kısa sürdü. Marka birkaç bin satış rakamını yakaladıktan sonra çıkış yapmayı düşünüyordu ama bir anda 17 bin sipariş geldi. Gelin neymiş bu kadar ilgi gören mouse inceleyelim.

Xiaomi Mi Smart Mouse Özellikleri ve Fiyat

Mi Smart Mouse, üzerinde bir sanal asistan tuşu barındırıyor. Bu sanal asistan tuşuna bastığınız zaman, sesinizin tanınması için mouse üzerinde yer alan mikrofon aktif konuma geçiyor. Verdiğiniz sesli komutlar sanal asistan tarafından algılanabiliyor ve komutunuz yerine getiriliyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Bir Model Için Android 11 Tabanlı MIUI 12 Güncellemesi Yayınladı

Sanal asistan desteği güzel ama bu modelin ilk anda 17 bin satış rakamına ulaşmasını sağlayan tek faktör değil. Xiaomi Mi Smart Mouse gelişmiş bir ürün. Hem Wi-Fi üzerinden hem de Bluetooth 5.0 üzerinden çalışabilen fare, ister kablolu ister kablosuz kullanıma da izin veriyor.

Her seferinde dışarından pil takma gibi bir derdiniz olmaması adına şarj edilebilir 750 mAh değerinde bir bataryaya sahip olan mouse, 30 güne kadar kullanım ömrü sunuyor.

Metal kaydırma tekerleği, anti-bakteriyel gövde malzemesi, güçlendirilmiş fiziksel tuşları bulunan model şu an sadece 18 dolar. Kitlesel fonlama bittiğinde ve mouse tam olarak satışa sunulduğunda fiyat 3 dolar artacak.

Asıl satış fiyatı 21 dolar olacak. Dünya çapında satışlar yapılacağı için ülkemiz için de bu Xiaomi Mi Smart Mouse satışları başlayacak.