Redmi Note 9S Kullanıcıları Sorun Yaşıyor

Redmi Note 9S

Redmi Note 9S, Redmi’nin son telefonlarından biri oldu. Ülkemizde de tanıtılan telefon, yakın zamanda yüksek satış rakamlarına ulaşacaktır. Telefonun özellikleri güzel, tasarımı güzel ama telefonda bir sorun var.

Başta Xiaomi topluluklarında paylaşılan bilgiler sorunu işaret etti. Topluluklarda paylaşılan mesajları baz almayalım. Fakat destek sayfalarında da Redmi Note 9S için çok sayıda kayıt var. Kullanıcıların şikayet ettikleri sorun, kullanımı çok olumsuz yönde etkiliyor.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9S Türkiye Fiyatı Ve Satış Tarihi

Redmi Note 9S WİFİ Hatası Yaşıyor

Telefonun kilidini açtığınız zaman hatayı yaşamaya başlıyorsunuz. Kilit ekranını geçer geçmez, telefonda dakikalar içerisinde Wi-Fi bağlantısı kopuyor. Telefona baktığınız zaman, Wi-Fi bağlantısının olduğu gözüküyor.

Bağlantı var olsa da telefonda internet kullanımı gerçekleştirilemiyor. Ekran kilidinin açılmasının üzerinden dakikalar geçmesi ile yaşanan sorun, mobil veri bağlantısında baş göstermiyor. Sadece kablosuz bağlantıda bu şekilde bir sıkıntı oluşuyor.

Dünyanın her bölgesinde satılan Redmi Note 9S akıllı telefonlarında aynı sorunun yaşandığı iddia ediliyor ama en çok şikayet Avrupa bölgesinden gelmiş durumda.

Avrupa sürümünde böyle bir hata olması bizi de ilgilendiriyor. Çünkü Avrupa sürümü, ülkemizde de satılacak olan telefon.

Bunda bir hata olması, biz de satılacak olan telefonda da sorun olabileceği anlamına geliyor. MIUI 11.0.8.0 güncellemesi yayınlandı ve sorun kabul edilerek bir çözüm getirildi. Güncelleme yayınlanmış olsa bile hala bu hatayı aldığını söyleyen kullanıcıların sayısı hiç az değil.

Kalıcı bir çözüm getirilmeden önce Redmi Note 9S şikayetleri son bulmayacak gibi. Bir taraftan da bunun bir yazılım sorunu olduğu kesin. Yazılım sorunu daha kolay çözüme kavuşabiliyor. Bir güncelleme her şeyi çözebiliyor.