Redmi Note 9 Türkiye’ye Geldi – İşte Fiyat

Redmi Note 9

Ülkemize geleceği duyurulan Redmi Note 9 akıllı telefonu için, resmi Türkiye lansmanı düzenlendi. Resmi lansman, aklımızdaki soru işaretlerini aldı götürdü. Telefonun ne kadar şık olduğunu, özellik açısından ne kadar iddialı olduğunu daha iyi anladık.

Bizim görevimiz de açıklanan bu özellikleri siz değerli okurlarımıza anlatmak. 🙂 Uzatmayalım ve sevilen özellikleri ile telefonumuzun özelliklerini inceleyelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Türkiye Fiyatı Değişti

Redmi Note 9 Tasarımı Göz Alıcı ve Etkileyici

Telefon nokta ekran denen bir tasarıma sahip. Nokta ekrana yabancı değiliz. Bu ekran yapısını tanıyoruz. Çentik yok. Gereksiz çerçeve yok. Ekranda nokta tasviri yapılan kısım kamera. Bu kamera alanı için özelleştirmeler yapılabiliyor.

Tanıtımda şu detay çok dikkatimiz çekti. Nokta kamera alanının kimi zaman bir arka plan görselinde göz kimi zaman bir arka plan görselinde güneş gibi kullanılabileceği açıklandı. Yani yaratıcılığın sınırı yok. Bu bölümü özelleştirin ve kendinize göre kullanın. Damla ekrana veda edildi.

Ekranda nokta tasarımı kullanılır da arka kapak tasarımı renklenmez mi? Arka tasarımda yine şıklığı korumak için simetrik kamera alanı bulunuyor. 4 kamera ile simetrik olarak oluşturulan alan altında parmak izi sensörü, kullanımı kolaylaştıracak.

Şık tasarım zarif renklerle desteklenmiş. Telefonda 3 farklı renk seçeneği var. Orman yeşili, Kutup Beyazı ve Gece Grisi rengi.

Redmi Note 9 Özellikleri

Tasarımın arkasına ekran geldi. Ekran geçen seneki modele göre çok iyi. 6.53 inç nokta ekran, LCD panel. Full HD+ çözünürlük değerine sahip olan ekran, daha fazla detay göstermek üzerine tasarlanmış. 450 nit parlaklık, Gorilla Glass 5 cam ile koruma, Günışığı modu ve düşük mavi ışık sertifikası ile daha iyi bir ekran deneyimi elde edilmiş.

Tanıtım kamera ile devam etti. Bu kez telefonda 4 arka kamera kullanıldı. 48 MP f/1.79 diyafram açıklığında bir ana kamera var ve bu kamera Super Pixel olarak geçiyor. Buna eşlik eden 118 dereceli geniş açı kamerası 8 MP f/2.2 diyafram açıklığında.

Üçüncü kısımda derinlik sensörü var ve 2 MP f/2.4 diyafram açıklığı bulunmakta. Son kamera ise makro çekim kamerası. Yine bu kameranın değeri de 2 MP.

Ekran dedik, kamera dedik ya performans. Performans kısmında MediaTek Helio G85 işlemcilere emanetiz. Redmi Note 9 ile oyun oynamak isteyen kullanıcıların herhangi bir performans sorunu yaşamayacağını kesin. 8 çekirdek işlemci, AnTuTu testlerine göre bir önceki modelden %21 oranında daha başarılı.

İşlemciyi destekleyecek ve gücü kesintisiz verecek pil için de iyi bir seçim var. 5020 mAh değerinde bir pil kullanılmış. 2 günün üzerinde kullanım ömrü sunan pil, 18W hızlı şarja sahip.

Redmi Note 9 Fiyatları

3 GB RAM ve 64 GB depolama – 2999 TL

4 GB RAM ve 128 GB depolama – 3199 TL