Redmi Note 9 Çok Yakında Türkiye’de! İşte Tarih

Redmi Note 9 3

Redmi Note 9 akıllı telefon serisi bir bir Türkiye’de boy göstermeye başladı. Note 9 Pro ve Note 9s akıllı telefonlarının yanında ana model için de Türkiye lansman tarihi ortaya çıktı. Resmi kanallar tarafından duyurulan yeni tarihle beraber bir tanıtımın yapılacağı da kesinleşmiş oldu.

Redmi Note 9 Türkiye Tanıtımı Ne Zaman?

Xiaomi’nin akıllı telefonu için tanıtım Haziran ayında yapılacak. Türkiye lansmanı 12 Haziran tarihinde olacak. Biliyorsunuz virüs önlemleri var. Önlemler olduğu için bu tarz etkinliklere izin verilmiyor.

Note 9 için de bu kural değişmeyecek. Telefonlar online etkinlik kapsamında duyurulacak. Üç platform üzerinden canlı yayınla telefonlar tanıtıma çıkacak.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 Pro Güncelleme Sorunu Ile Gündemde

Yayın yapılacak olan en büyük platform YouTube olacak. Facebook ve Twitter üzerinden de aynı canlı yayınlar yapılacak ve telefon Türkiye lansmanı gerçekleştirilecek.

Tanıtımla gelecek özellikleri belli. Bu telefon daha önce duyurulmuş olan bir model. Bilmediğimiz detay ise telefonun fiyatı. 12 Haziran’da Türkiye saati ile 15:00’da yapılacak olan lansmanla beraber fiyat konusunda tüm bilgileri de alacağız.

Redmi Note 9 Özellikleri

Türkiye lansmanı 12 Haziran tarihinde ama biz telefon bilgilerine ulaşmıştık. Tanıtım olmuştu. Özellikleri hatırlayalım.

Telefonda MediaTek Helio G85 işlemci var. 12 nm işlemci 2 GHz hızında. Çok çok iyi bir performans beklemek yanlış ama orta için iyi bir işlemci. 3 ve 4 GB RAM ile iki seçenekli akıllı telefon, Note serisinde çok sık kullanılan bir ekrana yer veriyor.

6.53 inç LCD ekran çözünürlüğü 2340 X 1080 piksel. 450 nit parlaklığında ekranın Gorilla Glass 5 camı, çizilmelere karşı gönül rahatlığı ile telefonu kullanmanızı sağlayacak.

3 GB RAM için Avrupa fiyatı 199 dolar. 4 GB RAM ise 249 dolar. Tabii Türkiye’de fiyatların nasıl olacağını bilmek için 12 Haziran’ı bekleyeceğiz.