Redmi Note 8 Pro Güncelleme Sorunu ile Gündemde

Redmi Note 8 Pro 1

Ülkemizde de çok satan modellerden biri olan Redmi Note 8 Pro akıllı telefonları, son birkaç aydır güncelleme sorunlarıyla gündemde. Telefon bir Android 9 sürümünde bir Android 10 sürümünde sorunlar yaşıyor.

Bu modeli kullananlar bilecektir, Redmi Note 8 Pro Android 10 güncellemesini çok geç aldı. Şubat ayı gibi yayınlanan güncelleme, MIUI 11 için sürüm değişikliğine neden oldu. Fakat bu güncelleme beraberinde sorunları da getirmişti.

Kullanıcılar Netflix uygulamasında sorunlar yaşadıklarını belirtince, Xiaomi yeni bir güncelleme daha hazırlamıştı. MIUI 11 sürümü için hazırlanan yeni güncelleme, Mayıs ayının güvenlik yamalarını da getirdi. 25 Mayıs tarihinde yayına açılan güncellemenin, başta Netflix sorununa çözüm oluşturduğu açıklanmıştı. Bu sürüm MIUI 11 V11.0.4.0.QGGMIXM kod numarasıyla yayınlanmıştı.

Güncelleme Redmi Note 8 Pro Modellerinde Yeni Sorunlara Neden Oldu

25 Mayıs tarihinde yapılan bu güncellemenin hataları gidermesi beklenmekteydi. Tam tersi bir durum oldu. Kullanıcılar yeni sürümden daha çok şikayet etmeye başladılar.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 Pro Android 10 Güncellemesi Aldı

Destek forumları mesajlarla doldu taştı.İlk problem kamerada yaşanıyor. Kamerayı açtığınız zaman bir sorun yok ama portre moduna geçtiğiniz zaman hata mesajı alıyorsunuz ve kamera kapanıyor. “Kameraya ulaşılamıyor” şeklinde bir hata alınması, portre modunun kullanılmasını da engellemekte.

Kamera hatasının dışında güncellemenin ana nedeni olan Netflix sorununun da çözülemediği ortaya çıktı. Netflix HD yayınlarında sıkıntı yaşayan kullanıcılar, düzenlemelere rağmen bu sıkıntıları yaşamaya devam ediyor.

Yeni sürümde yaşanan hatalar ve düzenlenmeyen sorunlar anlaşılabilir. Bir başka güncelleme ile bu sorunlar çözüme kavuşturulabilir. Fakat farklı bir sorun daha var. Bazı kullanıcılar tüm bu yeniliklerden çok uzak. Hala Android Pie işletim sisteminde kalan ve bir türlü güncelleme alamayan Note 8 Pro sahipleri var.

Xiaomi’nin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Redmi Note 8 Pro çok satan bir telefon ve güncelleme sorunları, uzun vadede telefonun başarısının önüne geçebilir. Nasıl önlem alınacağını marka bilecek.