Redmi Note 8 MIUI 12 Güncellemesi için Kötü Haber

Redmi Note 8 2

Redmi Note 8, sadece 2020 yılındaki satışlar bile değerlendirildiğinde en popüler olan telefonlardan. Ülkemizde durum farklı mı? Hayır değil. Ülkemizde de bu telefonu alan çok insan var. Telefonun güzel özellikleri var ama en güzel yanı güncellemelerle yeni arayüzleri alıyor olması.

MIUI 12 güncellemesini de alacağı kesin olan akıllı telefon, ilk beta sürümünü bile almıştı. Redmi Note 8 MIUI 12 beta güncellemesi Çin ve Avrupa’da yayınlandı ve kullanıcıların testlere başlaması istendi. Beta geldiyse, çok kısa aralıkta diğer güncellemeler de gelir diye düşünüyorduk ama hiç istemediğimiz kötü bir haber ile şaşırdık.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 8 MIUI 12 Güncellemesi Için Yeni Beta Yayınlandı

Redmi Note 8 Güncellemesi Durduruldu

MIUI 12 beta sürümü binlerce kişi tarafından denendi. Güncelleme yayınlandığı ilk andan beri sorunlar da sıra sıra dizilmeye başladı. Bildirim hataları, Telefonda yaşanan internet hataları, arayüzde oluşan hatalar bitmedi tükenmedi.

Çok fazla hata çıkması, beta sürümüyle açıklanamaz. Yani beta olsa bile telefonda bu kadar hata olmaması lazım. Kullanıcılardan gelen raporlamaları değerlendiren ve kendi testlerini de yapan marka, hata varlığını kabul ettiği gibi hata sayısının yüksek olduğunu da kabul etti.

Değerlendirmeler, çalışmalar bu hataların betalarla giderilebileceğini göstermiyordu. Nitekim öyle de oldu ve yeni bir beta yayınlanması yerine beta güncellemesi iptal edildi. Redmi Note 8 MIUI 12 ilk betası geri çekildi ve telefon için MIUI 12’de geri çekilmiş oldu.

Güncellemenin geri çekilmesi, bir daha güncelleme gelmeyecek olarak yorumlanabilir ama öyle değil tabii. Beta iptal oldu ve hatası çoktu. Şimdi markaya düşen görev daha yoğun çalışmak. Bu telefon için güncellemenin üzerine daha çok düşülmeli ve hatalar giderilmeli.

Sonra yeniden beta yayına açılacaktır. Beta bir daha geldiği zaman hatalarından arınmış olmasını diliyoruz. Şimdi diyeceksiniz ki yeniden beta ne zaman yayınlanacak? Bunu söylemeyi isterdim ve hatta gün gün tarih belirtmek isterdim ama hataların ne kadar sürede telafi edilebileceğini kimse söyleyemez.

Marka bir plan yapmıştır ama şu an marka bile tarih veremeyecek durumda. Redmi Note 8 kullanıcı sayısı yüksek bir akıllı telefon, inşallah güncelleme sorunu uzamaz.