Redmi 9 Tanıtıldı – Telefon Özellikleri ve Fiyat

Redmi 9

Sızıntılarına alışmaya başladığımız Redmi 9, resmi oldu. 🙂 Telefon birkaç aylık bir süreçten sonra tanıtıldı. Sızıntılarda yer alan bilgileri doğrulayan ve fiyat konusunda merakımızı dindiren tanıtımla beraber yeni telefon satışa sunuldu.

Telefonun nasıl bir fiyat dengesinde olacağı konusunda bilgilere geçmeden özellikler ve o çok beklenen tasarım hakkında gelen bilgileri paylaşalım.

Redmi 9 Tasarım ve Renk

3 renk ile satışa çıkacak telefon için tasarım çok değişti demek isterdim ama gerçek bu değil. Telefon Redmi Note serilerinden göz alışkanlığımız olan bir tasarıma sahip. Arkada renk alanı değiştirilerek oluşturulmuş olan bir daire kamera bölümü var.

3 kamera, parmak izi sensörü, flaş ışığı, dördüncü bir sensör bu alan içerisinde tek bir yere toplanmış gibi. Güzel bir tercih olmuş. Telefon daha derli toplu duruyor.

Redmi 9 Özellikleri

Telefon için iki varyasyon bulunmakta. 3 GB RAM ve 32 GB depolama fiyatı daha aşağıda olan telefon. Diğer varyasyon ise 4 GB RAM ve 64 GB depolama. Bunun fiyatı biraz daha yüksek. Tercih tabii kullanıcının tercihi.

4 GB RAM ve 3 GB RAM olsa da işlemci tek. MediaTek Helio G80 kullanımı tercih edilmiş. Daha önce MediaTek Helio G70 ya da 60 bile kullanılabileceği söylenmişti. 12 nm G80 işlemci kullanılması, 2 GHz hız ile daha iyi performans demek.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Çok Yakında Türkiye’de! İşte Tarih

Kameraya geçeceğim ama kameraya geçmeden ekran bilgilerini de verelim. 6.53 LCD ekran damla çentikli. Full HD+ çözünürlükteki ekrandan mucizeler beklememek lazım.

Ekranda, teknik özelliklerde fiyat odaklı Redmi 9 akıllı telefonu kamera konusunda sınıfına göre iyi. 8 MP + 13 MP + 2 MP + 5 MP macro lens ile çekim kalitesi iyi bir seviyeye taşınmış.

Diğer Özellikler

Redmi 9 Fiyatı

3 GB RAM – 32 GB depolama alanı – 149 Euro

4 GB RAM – 64 GB depolama alanı – 179 Euro

Türkiye’de telefon kesin satışta olacak ama tarihi bilemiyoruz. Türkiye lansmanının ayrıca yapılması ve fiyatın da belirlenmesi olası.