Redmi 9 Render Görselleri ve Fiyatlar

Redmi 9

Redmi’nin ülkemizde de satılacak telefonları Redmi 9, adım adım yaklaşıyor. Yeni telefon için hala net bir satış tarihi açıklaması yapamıyoruz ama telefon hakkında bilgiler paylaşabiliyoruz. Telefon neredeyse tamamen ortaya çıktı.

Bu kez yeni modeli çok net gördük çünkü render görüntüleri yayınlandı. Render görüntülerinde tasarımı öğrendik öğrenmesine ama ya donanım özellikleri? Hiç merak etmeyin donanım özelliklerine ilişkin de çok detaylı bilgileri aldık.

Redmi 9 Tasarım ve Donanımı

Render görüntülerinden yola çıkarak tasarımdan başlayalım. Telefon 3 farklı renk ile gelecek. Bu renklerden ilki yeşil renk olacak. Redmi için yeşil renk en çok kullanılan renklerden biri olduğu için sürpriz değil.

Bunu da Okuyun: Redmi 9 Gerçek Görüntüleri Ile Gözüktü

İkinci renk ise mavi mor arasında geçişli bir seçenek. Mor rengin farklı tonları olarak da değerlendirme yapılabilecek olan bu renk seçeneğinin de ülkemize gelirse çok satacağı kesin. Son renk çok iyi bir seçenek değil. Düz bir gri panel.

Arka kapak üzerindeki tasarımını zaten bildiğimiz telefonun belli belirsiz bir daire içerisinde 4 kamerası olacak. Parmak izi sensörü de kamera alanı içerisinde olacak. Ekrandan çok konuşmaya gerek yok çünkü tek bir damla çentik alanını kullanmayan telefon kalmadı. Standartların ötesine geçen bir tasarım olsaydı, daha uzun uzun konuşurduk.

Donanıma geçmek istiyorum. Telefonda kullanılacak olan donanımlar hiç kötü değil. Ekranda 6.53 inç boyut olacak. Full HD+ çözünürlükte ekran fiyatına göre çok iyi.

İşlemci ise MediaTek Helio G80. G70 kullanılacağı yönünde de iddialar vardı ama daha iyi bir işlemciye geçiş yapıldığı anlaşıldı.

İki farklı versiyonda olacak Redmi 9 aynı işlemcileri kullanmasına karşı 4 GB RAM ve 3 GB RAM seçenekleri sunacak. Fiyat buna göre değişecek ama çok bir oynama olmayacak.

13 MP + 8 MP + 5 MP + 2 MP, 4 arka kamera ve 8 MP tek ön kamera ile karşımızda olacak telefonun 3 GB RAM versiyonu alınırsa 140 dolar, 4 GB RAM versiyonu alınırsa 150 dolar fiyat olacak.