Redmi 7A Android 10 Güncellemesi Avrupa’da – Kontrol Edin

Redmi 7A

Redmi 7A, çok başarılı bir telefon mu soru işareti. Kimilerine göre yeterli bir telefon kimilerine göre fiyat performans odaklı bir telefon kimilerine göre de başarısız bir telefon. Görüş ne olursa olsun, satılan bir model.

Fiyatın da etkisi sayesinde satış grafiği hep yükseklerde seyreden telefonu daha cazip kılan yanlar da yok değil. Mesela o bitmeyen güncelleme desteği. Geçen hafta Çin ile sınırlı kalması sinir bozucu olan Android 10 güncellemesi, artık Avrupa’daki cihazlar için de yayınlandı.

Bunu da okuyun: Xiaomi MIUI 12 Bekleyenlere Kötü Haberimiz Var

Redmi 7A Android 10 Güncelleme Sürüm Numarası

MIUI 11 arayüzüne yeni taban sağlayacak olan güncelleme ile Android 9 işletim sisteminden doğrudan yükseltme yapılıyor. Çin sürüm numarası ile bu sürüm numarası arasında farklar var. Çin sürümü de MIUI 11 üzerine kuruluydu ama Avrupa’daki güncellemeler farklı olduğu için seri değişiyor.

Güncelleme almışsanız yeni sürüm numaranız şöyle olmalı: V11.0.1.0.QCMEUXM. Telefon hakkında bölümünde bu sürüm numarasını görüyorsanız, Android 10 işletim sistemine geçiş yapmışsınız demektir.

Çin versiyonundaki sürüm numarasıyla farklı olan sürüm numarası, boyut kısmında da farklılıklar getiriyor. Boyut kısmında 1.7 GB seviyesinde olan Çin sürümünden farklı olarak Avrupa’daki güncelleme boyutu 1.61 GB olarak açıklandı. Boyut daha düşük olsa da telefon Mayıs 2020 güvenlik güncellemelerini de alıyor.

Xiaomi açıklamasına göre Redmi 7A Android 10 güncellemesi OTA üzerinden verildi. Ek bir dosya indirmeye ya da herhangi bir siteye girmeye gerek yok. Güncelleme cihazınıza otomatik gelecek. Yazılım güncellemelerini hala almamışsanız bir kontrol etmenizi öneririm. Güncelleme yine yoksa endişe etmeyin. Telefon seri numaralarına göre yayın yapılıyor. Birkaç gün, en geç birkaç hafta da güncellemeler tamamlanmış olacak.