POCO Launcher Nedir? Özellikleri Neler?

POCO Launcher

İlk defa Pocophone F1 akıllı telefonlarında kullanmaya başladığımız POCO Launcher, kullanışlı ve görsel açıdan zengin bir arayüz, bir başlangıç uygulamasıdır.

Xiaomi akıllı telefonlarda nasıl ki MIUI arayüzü kullanılıyorsa, POCO akıllı telefonlarda da bu arayüz kullanılmakta. Ama POCO başlangıç uygulamasının tüm Android akıllı telefonlarını ilgilendiren bir yönü var. Arayüz bir uygulama olarak tüm Android akıllı telefonlarda kullanılabiliyor. Google Play Store uygulama mağazasından POCO Launcher uygulamasını indirebiliyorsunuz.

Bunu da Okuyun: Mi Home Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?

POCO Launcher Özellikleri

2018 yılı değerlendirmelerine göre en iyi 15 Android uygulaması içerisinde yer alan başlatıcı, kendine has bazı özellikleriyle oldukça kullanışlı olan uygulamalar arasında. Başlatıcının özelliklerini tek bir satırda anlatmak doğru olmayacak. En önemli olan özellikleri bir bir anlatacağım.

Hızlandırılmış Olan Animasyonlar: Akıllı telefonları yavaş olan kullanıcılara ilk öneri, arayüz animasyonlarının kapatılması oluyor. Çünkü animasyonlar belli bir kaynak tüketimi gerçekleştiriyor ve telefonu ağırlaştırıyor. Ama bu bir kader değil. İyi optimize edilmiş olan animasyonlarla hem menülerde şık geçişler elde edersiniz hem de hızdan kayıp yaşamazsınız. POCO uygulaması bunu başarmış. Animasyonlar görsel olarak güzel olduğu kadar oldukça akıcı.

Özel Kişiselleştirme Seçenekleri: Üçüncü taraflı simge paketlerinin desteklendiği POCO Launcher, kişiselleştirme seçenekleri çok fazla olan bir arayüz. Ana ekran düzeninden tutun da menülerde kullanılacak olan renklere kadar kişiselleştirmeler yapılabilmekte. Renk seçimlerinin yapılabiliyor olması benim en sevdiğim yanlarından birisi.

Detaylı Uygulama Yönetimi: POCO Launcher ile uygulama yönetimi de çok kolaylaşıyor. İsterseniz uygulamaları tek tek gruplandırabiliyorsunuz. Her uygulama sınıfı için ayrı gruplama yapıldığı gibi özel gruplamalar da yapılabiliyor. Böylece kendi uygulama çekmecelerinizi oluşturabiliyorsunuz.

Uygulama Çekmecesi Özelliği: Uygulamaları tek bir yerde sınıflandırmaya izin veren uygulama çekmecesi özelliği, ana ekran düzeninin sadeleştirilmesini ve daha minimal tasarımlara adım atılmasını sağlıyor.

Üst Düzey Gizlilik: İstediğiniz herhangi bir uygulamanın simgelerini, gizleme gibi bir ayrıcalığınız var. Bu uygulamaları sadece şifre ile açılabilir konuma getirebilirsiniz ve bu şekilde uygulamalar size özel olarak kalmış olur.

Koyu/Karanlık Tema: POCO Launcher varsayılan olarak karanlık tema desteğine sahiptir. İstediğiniz an karanlık temaya geçebilirsiniz.

Tüm Android akıllı telefonlara uyumlu olarak tasarlanan POCO Launcher nedir ve ana özellikleri neler anlattık. Başlatıcıyı yüklemek isteyen kullanıcılar için link eklemesi de yapmak lazım. Hemen aşağıda uygulamaya ulaşacağınız linkimiz var.

Developer: Unknown
Price: Free