POCO F2 Pro Türkiye’ye Geldi – Özellikleri ve Fiyatı

POCO F2 Pro 8

Yeni yeni yeşeren markalardan biri olan POCO, ülkemizin de geniş bir pazar olduğunu anladı ve yeni akıllı telefonlarını ülkemiz pazarına da sokmaya karar verdi. Resmen Türkiye’de satılacak ilk modellerden biri POCO F2 Pro oldu.

Bugün yapılan lansman ile Türkiye fiyatı duyurulan ve hemen satışları başlayan telefonda güzel artılar, iyi özellikler var. Dünya genelinde Mayıs ayında tanıtımı olan telefonun özelliklerine bir kez daha bakalım.

POCO F2 Pro Tasarımı ile Başlayalım

Tasarım sıradanlaşmaya başlayan telefonların o çok standart görüntüsünden farklı. Ekranda kamera yok, çentik yok, içe doğru uzanan çerçeve yok.

Çerçevesiz ekran hakimiyeti var. Arkada her biri kendi kamera alanı içerisinde köşeye yerleştirilmiş olan 4 kamera ve dairesel kamera alanı var. Kamerada güzel bir tasarım oynaması var. Kamera alanının çerçevesinde biz çizgi çekilmiş ve bir daire oluşturulmuş. Çizginin tam orta noktasında flaş ışığı var ve simetrik, şık bir tasarım elde edilmiş.

Malzeme olarak değerlendirildiğinde arkada ve önde Gorilla Glass 5 camları yer alıyor. Cam olması biraz daha korunaklı olması demek. Çerçeve kısmında plastik yerine metale geçiş yapılmış ve bu da kaliteyi arttıran kısımlardan.

Arkada ya da yanda herhangi bir parmak izi sensörü yok. Ama telefon parmak izi sensöründen de mahrum değil. Ekranın altında parmak izi konumlandırılmış.

Tasarım Detay

POCO F2 Pro Ekran

Ekran özelliklerinde ve tasarım özelliklerinde dikkatinizi çekecek bir ayrıntı var. Mesela telefonda IP sertifikaları yok. Telefon suya dayanıklı değil. Ekranda o çok konuşulan 120 Hz yenileme hızı gibi değerler yok. POCO F2 Pro bir amiral gemisi telefon değil mi? Neden bu özellikler yok? Hemen açıklayalım. Çünkü POCO fiyatın düşmesini, telefonun herkes tarafından alınabilmesini istiyor.

Bu şekilde detay özelliklere yer verilmiyor ve fiyatı yükselten unsurlar ortadan kalkıyor. Ekran özelliklerinde beni daha iyi anlayacaksınız. Ekran panel tercihinde ucuza kaçılmamış.

En iyi görüntüyü elde etmek için AMOLED ekran kullanılmış. IPS LCD ekranlara göre daha iyi renkler, daha doygun bir görüntü ve canlı renkler var.

Ekran boyutu için 6.68 inç tercih edilmiş. Ekran boyutunun böyle olmasının nedenleri var. Mesela ön kameranın pop-up olması sayesinde ek bir kamera alanının olmaması daha büyük bir ekran sağlamış. Çözünürlük piksel yoğunluk değerini arttırabilecek düzeyde. 2400 X 1080 piksel çözünürlük var. Bu çözünürlüğe karşı fiyatı düşürmek için yenileme hızı 60 Hz ile sınırlandırılmış.

Ekran Detay Özellikler

POCO F2 Pro Teknik Özellikler

Basın bildirisinde şöyle bir ifade yer alıyor: “Amiral gemisi katili akıllı telefon”. Öncesinde OnePlus akıllı telefonlarında duyduğumuz bu tabir, telefonun teknik özelliklerinin ne kadar iddialı olduğunu kanıtlıyor. Bu unvanı kazanacak bir akıllı telefon olacak düzeyde teknik özellikleri olan POCO F2 Pro, fiyatı da uygun olunca amiral gemisi katili oluyor.

Telefon işlemcisi 8 çekirdekli Snapdragon 865 işlemcisi. 3+4+1 çekirdeklerinde maksimum hız 2.84 GHz seviyesinde. Çekirdekler Kyro 585 çekirdekleri. 2.84 GHz, 2,42 GHz, 1.80 GHz hız değerleri var. İşlemci grafik konusunda da şu an en başarılı birim. En gelişmiş olan grafik birimi Adreno 650 kullanılıyor.

Telefonun bu işlemci ile aldığı performans değerleri de ortada. AnTuTu puanları:

Bir telefon sadece işlemciden mi oluşuyor? Tabii ki öyle değil. Bu puanların alınması için depolama birimi ve RAM değerleri de önemli. RAM için rakipleri gibi POCO F2 Pro 6 ve 8 GB RAM seçeneklerine sahip. 6 GB seçenler 128 GB depolama, 8 GB seçenler 256 GB depolamaya ulaşabiliyor.

Özellikleri Özet Bilgi

Bunu da Okuyun: Xiaomi POCO F2 Pro Türkiye Satış Fiyatı Belli Oldu

POCO F2 Pro Kamera Özellikleri

Tanıtım sırasında kameralar için iddialı ifadeler dikkat çekti. Bu fiyata görülebilecek en iyi kamera özelliklerinin mümkün olduğunun söylenmesi bile etkileyici.

Kameraya başladığımızda 64 MP ana sensör ile karşılaşıyoruz. Sony IMX 686 bu sensör, f/1.9 diyafram açıklığı ile odaklama konusunda da çok başarılı. Ana kameradaki Sony sensörlerinin daha önce birkaç telefonda denenmesi sağlandı. Bu denemeler gösterdi ki kameralar yeterince başarılı.

Ultra Geniş Açı: İkinci kamera Ultra geniş açı için kullanılan kamera ve 13 MP değerinde. F/2.4 diyafram açıklığı da ultra geniş açılı kameralar için yeterli bir değer.

Derinlik Kamerası: Optik derinlik algılama sistemli derinlik kamerasının çok çok yüksek bir performansı olduğunu düşünmüyorum. f/2.4 diyafram açıklığında 2 MP kamera var. Çok iyi değil ama olması artı bir özellik.

Makro Çekim: Birçok telefonun kullanmaya başladığı ve detay yakalayan kameralar olan makro kameralarına POCO F2 Pro da ev sahipliği yapıyor. 5 MP makro çekim kamerasının yine standart değer olduğunu anlayabileceksiniz.

Ön Kamera: Pop-up kamera ile şık tasarım getiren telefonun ön kamerasında HDR destekli 20 MP kamera kullanılmış. Geniş açı çekim yapabilen kamera öyle sanıldığı gibi 4K falan çekmiyor. Full HD çekim imkanı var.

Kamera Konusunda Bunu Bilin: Kağıt üzerinde belirlenen değerler her zaman kullanıcıları aydınlatmaz. Kağıt üzerinde 64 MP ya da 20 MP kamera sensörlerinin olduğunu söylemek sizin telefonu anlamanız için yetmez.

Çekim kalitesinden de söz etmemiz lazım. Telefonda 960 FPS değerine kadar çekim yapılabiliyor. 960 FPS için 720p çözünürlük. Sırasıyla 240, 60 ve 30 FPS değerlerine düşülüyor ama çekim çözünürlüğü aynı oranda artıyor. Sırasıyla Full HD, 4K ve hatta 8K çekim yapılmakta.

Pil ve İşletim Sistemi

Telefonun ekran boyutu ve kasa boyutu yüksek ama pil yeteri kadar yüksek değil. 4700 mAh değerinde bir pil var. Rakiplerle karşılaştırdığımızda bu değerin bazı modellerde 5300 mAh seviyesine kadar yükseldiği görülüyor. Bir telefon her şeyde en iyi olsaydı fiyat bu seviyede olmazdı. Bunun için pil yeterli diyebilirim. 30W hızlı şarj destekli pil, sadece 64 dakikalık bir süre ile tam şarj seviyesine çıkabilmekte.

Son detay arayüz. Telefon kutudan ilk çıkışında Android 10 işletim sistemi kullanacak ve MIUI 11 arayüzü olacak. Ama bu demek değil ki Android 10 ve MIUI 11 ile sınırlı kalacak. MIUI 12 güncellemesi ve Android 11 güncellemesi alınacak.

Özel Detaylar

Fiyata geçeceğim ama paylaşmak istediğim başka bilgiler de var. Önce şunu söyleyeyim ki telefonda RAM seçimine göre RAM teknolojisi değişiyor.

Oyuncuları sevindirecek olan bir başka teknoloji ise soğutma sistemi. Telefonda LiquidCool adı verilen bir soğutma sistemi var 14 dereceye kadar işlemci ısısını azaltan sistem özel bir buhar odasına sahip.

POCO F2 Pro Fiyatı

Türkiye duyurusu şerefine bir kampanya düzenlenmiş durumda.

18 Haziran ile 25 Haziran arasında telefon 6 GB RAM ile 6499 TL’den satışta. Eğer bu tarihlerde POCO F2 Pro telefonunu satın alırsanız, Mi Band 4 akıllı bileklik hediyesine de kavuşacaksınız. Kampanya sonrası asıl fiyatlar ise şöyle: