Poco F2 Pro Dayanıklılığı için Teste Alındı

Poco F2

Geçtiğimiz ayın son günlerinde Poco F2 Pro akıllı telefonu piyasaya çıktı. Xiaomi’nin alt markası değil kendi markası üzerinden ilerlemeye devam eden Poco’nun en göze çarpan akıllı telefonlarından biri olan yeni seri için dayanıklılık soru işaretiydi.

Telefonun ne kadar dayanıklı olduğunu tespit etmek isteyen bir YouTube kanalı, ilk dayanıklılık testini yaptı. Ekran, kasa ve kamera konusunda telefon dayanıklı mı değil mi bunun cevabını aldığımız testin sonuçları çokta sürpriz değil.

Poco F2 Pro Hangi Seviyeye Kadar Dayanıklı?

Önce ekran dayanıklılığı için testler başlıyor. Telefonun cebinizde olduğunu düşünüyorum. Bozuk para, kalem ya da metal herhangi bir cisimle temas ettiği zaman muhtemelen telefon çizilmeyecek. Çünkü testte seviye 5 derecesine kadar çizilmeye karşı koruma elde ediliyor. 5.seviyede koruma, 6.seviyede ise yavaş yavaş etkisini kaybediyor.

6.seviyede ufak tefek çizikler başlıyor. Asıl sorun 7.seviyede. 7. seviyeye tam bir kıyım oluyor. 🙂 Ekranda çok derin çizikler var. Test 8.seviyeye geçmiyor çünkü 7.seviyede maksimum olarak çizilme meydana geliyor. En derin çizikler zaten oluşuyor.

Dayanıklılık testi kamera ile devam ediyor. Poco F2 Pro ön kamerası açılır kapanır kamera. Testte bu kameranın ne kadar dayanıklı olduğunu anlamak için kamera yüzeyi çizilmeye çalışıyor.

Yüzey çizilmiyor ve kamera çalışmaya devam ediyor. Bükülme sorunu da yaratmayan ön kameranın sadece yan kısımlarında soyulmalar meydana geliyor. Bunun dışında kalan etkilere kamera dayanıklılık gösteriyor.

Ufak bir detaydan daha bahsetmek istiyorum. Ön kamera düşmelere karşı da korumalı. Testte bunu görebiliyorsunuz. Telefonu düşürdüğünüz zaman ön kamera otomatik olarak kapanıyor. Böylece darbelerden oluşacak kırılma ya da bükülmeler önleniyor.

Bunu da Okuyun: POCO F2 Pro Tanıtıldı – Fiyatı Ve Dikkat Çeken Özellikleri

Poco F2 Pro dayanıklılığı için son aşama bükülme derecesi. Bir telefon bükülme testinden geçemiyorsa, kasası çok sağlam değildir demek. Herhangi bir dış etkiye bağlı kalınarak telefonun yamulması ya da bütünlüğünün bozulması durumu oluşabilir. Bunun için bükülme dayanıklılığının yüksek olması gerekiyor. F2 Pro telefonu burada başarılı sonuçlar alıyor. Bükülme testlerinden telefon geçmeyi başarıyor.