MIUI 12 Sistem Uygulamalarından Reklamları Kaldırma

MIUI 12

MIUI 12 daha hızlı, daha uyumlu ve daha iyi görselliği olan bir arayüz. Kullanıcılardan alınan geri dönüşler, yeni akıllı telefonlarla beraber geliştirilen yeni işlevler zaten her sene arayüz güncellemelerinin bir seviye gelişmesini sağlamakta.

Bu gelişimin bir ürünü olan MIUI 12 oldukça iyi bir arayüz ama bu arayüzde de kullanıcıların yakınmasına neden olan bazı özellikler devam ediyor. Mesela varsayılan uygulamalarda reklam gösteriminin devam ediyor olması.

Kullanıcıların varsayılan uygulamalardan uzaklaşarak 3.parti uygulamaları daha fazla tercih etmesine neden olan reklam gösterimi, oldukça can sıkıcı olabiliyor. Xiaomi kullanıcıları bu yönden de düşünmüş. Eğer reklam gösterimini gerçekten istemiyorsanız, MIUI 12 reklam gösterimini kapatabiliyorsunuz. Gelin nasıl yapılacağına bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Güncellemesi Bir Süreliğine Durduruluyor

MIUI 12 ile Uygulamalardaki Reklamları Kapatma

MIUI 11 arayüzünde reklamları kapatmak mümkündü. Eski arayüzde reklamları kapatmak için biraz daha fazla uğraşmanız gerekiyordu bile diyebilirim. Yeni arayüzde işler daha da kolaylaştırılmış. Uygulanacak adımlar:

Eski arayüz için yapmanız gereken çok daha fazla işlem vardı. Kullanıcı deneyim programını terk etmekten başlıyor ve verilerin otomatik aktarılmasını engellemeye kadar ilerliyordunuz. Bu hem kullanıcıların yaptıkları işlemden emin olmamasına hem de reklam gösterimlerinin engellenmesinin zor bir hal almasına neden oluyordu.

MIUI 11 kullanıcılarının forumlarda bu konudan çok şikayetçi olduğuna şahit olmuştum. Bazı kullanıcılar reklam kaldırmayı başaramadıklarını bile dile getirmekteydi. Xiaomi geri bildirimleri iyi değerlendirmiş.

Geri bildirimlerin iyi değerlendirilmesinin yanında, işlevselliğin artırılması için menülere de bir düzenleme getirilmiş. Sonuçta işlem basit 3 adıma inmiş. Zamanla bakalım yeni arayüzün daha ne gibi artılarıyla karşılaşacağız. MIUI 12 ile uygulama reklamlarını kapatmak sadece bir örnek.