MIUI 12 ile Gelen İşinize Çok Yarayacak Ses Özelliği!

MIUI 12 Sound Assistant

MIUI 12 kararlı güncellemesini deneyimleme fırsatımız oldu. Çin’de tanıtıldığı zamandan sayacak olursak, aylardır bu güncellemeyi bekliyorduk. Kararlı sürüm geldi ve didik didik edilmeye başlandı.

Arayüz incelendikçe, detaylara inildikçe cevherleri bulmaya başladık. Bunlardan birisi de ses teknolojisine gelecek olan özelliklerden biri oldu. Sound Assistant olarak isimlendirilen yeni ses teknolojisi, cihazlara ayrı bir işlev kazandıracak. Özellikle müzik dinlemeyi sevenler bu haberi dikkatli okusun.

Bunu da Okuyun: Redmi, Yarın MIUI 12 Güncellemesini Yayınlayacak

MIUI 12 Sound Assistant Ne Sunuyor?

Bu yeni ses teknolojisiyle beraber her uygulama için ayrı ses seviyesi düzenlemesi yapılacak. Biraz daha açarak gidelim. Telefonunuzda kullandığınızı uygulamaları gözünüzde canlandırın. Mesela YouTube ve Instagram olsun.

Normalde telefonun sesi hangi seviyede ise her uygulama için bu seviye ortaktır. Ama Soud Assistant ile her uygulama için farklı ses seviyeleri belirlenebilecek. YouTube uygulamasında telefonun ses seviyesini 75 ayarladınız diyelim. Instagram uygulaması için de 50 ayarlayabileceksiniz.

Her uygulama için farklı ses seviyeleri seçilebilecek. Ses seviyelerinde dengenin nasıl olacağı ise tamamen kullanıcı kararı. Hangi uygulamada ses ne kadar yüksek siz belirleyeceksiniz ki zaten Xiaomi’nin bu özellikteki çıkış amacı da kullanıcılara tam kontrol sağlamak.

Stok Android 10 işletim sisteminde bu özelliği aradığınız zaman bulamazsınız. Xiaomi bu özelliği kendi arayüzü için planlayarak geliştirmiş. Sonuçta ne olacak Xiaomi telefonlar daha işlevsel olacak, kullanıcıları daha fazla memnun edecek.

MIUI 12 Sound Assistant dışında daha bu madenden ne cevherler çıkacak kimse bilemiyor. Küçük detaylar işletim sistemini rakipsiz kılabiliyor. Fark oluşturan kısımlar burası.