MIUI 12 Güncellemesi Bir Süreliğine Durduruluyor

MIUI 12

MIUI 12 güncellemesi her geçen gün daha fazla cihaz ile buluşuyor. Ne kadar takip edebiliyorsunuz bilmiyorum ama her hafta farklı bir cihaz için yeni beta yayınlanıyor. Belki kararlı güncelleme henüz tam anlamıyla gelmedi ama beta güncellemeleri bir bir cihazlara ekleniyor.

Final güncellemelerinin daha fazla cihaz için yayınlanmasını bekliyorken, dün itibariyle sürecin biraz daha gecikeceğini öğrendik. Gecikme haberi hemen aklınıza işletim sisteminde bir sorun olduğunu getirmesi. Kullanıcılar gecikmenin nedeninin karşılaşılan bir hata olduğu düşünebilir ama öyle değil.

Bunu da Okuyun: Xiaomi MIUI 12 Bekleyenlere Kötü Haberimiz Var

Dragon Boat Festivali Nedeniyle MIUI 12 Beta Yayınları Duracak

Çin’in geleneksel festivallerden biri olan Dragon Boat Festival, ülke genelinde resmi tatilin yapıldığı bir festival. Birçok sektörde tatile giriliyor ve festival kapsamında çalışma saatleri değiştirilebiliyor.

Bu sene de festival 25 Haziran 2020 tarihine denk geliyor. Xiaomi, geleneksel festival kapsamında tatil yapacak olan markalardan bir tanesi. Tatil sadece bir gün geçerli oluyor ama Xiaomi farklı bir karar daha aldı.

Festival sürecinde MIUI 12 çalışmaları tamamen durdurulacak. Bu 1 günlük bir karar olmayacak. 25 Haziran’da başlayacak olan festivalden hemen sonra yani 26 Haziran tarihinde yeni arayüz çalışmaları askıya alınacak. Çalışmaların askıya alınması, beta güncellemelerinin geciktirilmesi demek.

26 Haziran tarihinden 3 Temmuz 2020 tarihine kadar yeni arayüz güncellemeleri durdurulacak ve herhangi bir beta yayınlanmayacak. Tek bir telefon ya da tek bir seri için değil, tüm telefonlar için geçerli olacak kararın güncellemeleri ne derece durduracağını da zaman gösterecek.

Beta sürecinin ertelenmesi çok bir sorun oluşturmayacak gibi gözükebilir ama öyle değil. 1 haftanın üzerinde bir süre işlerin askıya alınması sadece betaları geciktirmez. Beta testlerinin geciktirilmesi, kararlı sürümün yayınlanması için de sürecin uzaması demek oluyor.

Tatil sonrasında MIUI 12 beta için yeniden hızlı bir çalışma başlayacaktır. Planları bilmiyoruz ama belki de kararlı sürümler bu tatilin hemen arkasından yayınlanmaya başlayabilir. Xiaomi bu planları tam açıklamayı tercih etmemiş durumda.