MIUI 12 Güncellemesi Alacak Telefonlar için Yeni İddia

MIUI 12 2

Haziran ayı geldi çattı. MIUI 12 kararlı güncellemesi için verilen ilk tarih Haziran ayıydı. Yakın zamanda güncellemenin geldiği telefonların sayısının artması olası. Geçtiğimiz ay 3-4 model için yayınlanan yeni arayüzün Haziran ayı içerisinde daha birçok telefona gelmesi de beklenmekte.

Güncellemeler bekleniyor ama bu süreçte bazı haberler Xiaomi telefon sahiplerinin canını sıkacak gibi gözüküyor. Yeni iddialarda, güncelleme alacak bazı telefonların tüm özelliklere ulaşamayacağı bilgisi var.

MIUI 12 Güncellemesinin Tüm Özelliklerini Alamayacağı İddia Edilen Telefonlar

İddialarda yer alan birkaç model için yeni güncellemenin sadece görsellikten ibaret olacağı söyleniyor. Arayüz görsellik konusunda yenilenecek ama sistemsel olarak beklenen değişiklikler gelmeyecek. Diğer modellere gelen yeniliklerden yoksun kalınacak. İddialarda yer alan telefonlar çok yeni modeller değil.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Güncelleme Takvimi Ve Güncelleme Alacak Modeller

Buna rağmen kullanıcı kitlesi hala yüksek olan telefonlar. Listelerde yer alan telefonlar aşağıda.

bu modeller için tüm yeni arayüz ayrıcalıkları olmayacak. Kamera kısmında, menüler kısmında, pil yönetimi konusunda yapılan iyileştirmeler sınırlı olacak. Xiaomi’nin MIUI 12 için aldığı iddia edilen bu karar için resmiyet kazanmış bir açıklama yok. Firmanın güncelleme listelerinde söz konusu modeller var.

Ek bir açıklama olmadığı için iddiaların ne kadar gerçeği yansıttığı tartışılır. Fakat böyle kararlar sürpriz olmuyor. MIUI 11 için de benzeri farklı kararlar alınmıştı. Bazı telefonlarda MIUI 11 güncellemesi Android 9 üzerinde yayınlanmış ve özellikler kısıtlı kalmıştı. Sonradan Android 10 güncellemesinin verildiği oldu. Benzeri farklı adımlar atılmıştı. İddiaların doğru olması çok şaşırtıcı olmaz.