MIUI 11 vs MIUI 12 Tasarım Karşılaştırması

MIUI 11 vs MIUI 12

MIUI 11 vs MIUI 12 çok karşılaştırılan iki arayüz sürümü olacak. İki işletim sistemi de Android tabanında geliştirilen arayüzler olmasına karşın MIUI 12, tasarım açısından daha iyi bir arayüz oldu.

Henüz güncellemeler tamamlanmadı ama bütün cihazlara geldiği zaman MIUI 12 en popüler arayüz olabilir. Popüler arayüzün ne kadar değiştiğini özellikler olarak değil de tasarım olarak görmek istemez misiniz? İki arayüzü karşılaştıracağız ve tasarımda nasıl yenilikler olduğunu siz de göreceksiniz.

MIUI 11 vs MIUI 12 Arayüzlerinde Tasarım Farkları Neler?

Menüler üzerinden karşılaştırma ile ilerleyelim. Her menü için karşılaştırmayı ayrı ayrı yapacağız.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Global Tanıtıldı – Güncelleme Özellikleri Ve Güncellenecek Telefonlar

Kamera Arayüzü

Yeni kamera arayüzünde butonların etrafında yer alan beyaz çerçevelerin kalktığını anlıyoruz. Buton kenarlarının çözünürlüğünün de daha yüksek hale getirildiği anlaşılıyor. Farklı bir yenilik daha var. MIUI 12 ile en sevdiğiniz kamera modlarını öne çıkarma gibi artılarınız oluyor. Yer değişikliği yapabiliyorsunuz.

Telefon Hakkında Bölümü

MIUI 12 ile telefon ayar ya da hakkında olarak söyleyebileceğimiz kısım baştan sona değişiyor. Animasyonlu yeni gösterimler var. RAM, batarya kapasitesi, işlemci ikonları yenilenmiş ve daha anlaşılır bir hale gelmiş. Mesela depolama alanında ne kadar alan kullandığınızı gösteren yeni bir animasyon var.

Depolama Alanı

Tasarımı baştan aşağı değişen bir diğer menü depolama kısmı. MIUI 11 ile yukarıda bir çubuk vardı ve hangi alanın ne kadar yer kapladığı bu çubuk üzerinde gözükebiliyordu. Depolama bildirimi de tamamen değişti. Dikine bir silindir kullanıldı. Yeni silindir üzerinde her birim farklı renkler ile ifade ediliyor ve yeni bir animasyon özelliği gözüküyor.

Güncelleme Ekranı

Bu bölümde çok fazla bir değişiklik yok ama sadece görüntüler biraz daha iyi hale getirilmiş. MIUI 12 logosu da buna dahil.

Ana Ekran

Ana ekranda kullanılan duvar kağıtları değiştirildi. Bunun yanında ikonlar ufak yenilikler kazanmış. İkonlarda çok önemli güncellemeler var diyemem ama iyileştirmeler var. Ana ekran için en önemli değişiklik alt kısımdaki sanal tuşların değiştirilmesi. Sanal tuşlar iPhone telefonlarında bulunan uzun tek bir kontrol çubuğu ile değiştirilmiş.

Kontrol Merkezi

MIUI 11 vs MIUI 12 arasındaki en büyük fark kontrol merkezinde. Kontrol merkezi MIUI 12 ile tamamen değişiyor. Widget şeklinde büyütülmüş olan yeni ikonlar var ve yeni bir parlaklık ayar çubuğu bulunuyor.

Hava Durumu

Değişen kısımlar arasında hava durumu da var. Köşeye konumlandırılmış sıcaklık değerinin ortaya konumlandırıldığı anlaşılıyor. Alt kısımdaki sanal butonların değiştirildiği ve yine tek bir kontrol çubuğu geldiği anlaşılıyor.

Kilit Ekranı

MIUI 11 vs MIUI 12 arasında kilit ekranında çok değişim yok. Duvar kağıtlarını saymayacak olursak, tarih ve saatin konumu değiştirilmiş.

Güvenlik Uygulaması

Güvenlik sayfası artık sıralı ikonlar halinde. Ekrana konumlandırılmış kutucuklar yerine, sıralı olarak güvenlik seçenekleri var. Batarya gösterimi de her uygulamanın ne kadar batarya kullandığını gösterecek şekilde parçalara ayrılmış.

Temalar

MIUI 11 vs MIUI 12 temalarında farklar var. Yeni sürüm kutucuklar şeklinde temalar getiriyor. Görselde daha iyi anlayacaksınız.

MIUI 11 vs MIUI 12 arayüz karşılaştırmasında sağ taraf MIUI 12, sol tarafın ise MIUI 11 olduğunu tekrar hatırlatalım.