Mijia Değişti – Hoş Geldin Xiaomi Smart Life!

Xiaomi Smart Life

Xiaomi, parçalanmış yönetim stratejisi ile ilerliyor. Bir ana marka var ama ana marka altında birçok marka var. Böylece çok daha fazla alanda Xiaomi ürünlerini görüyoruz. Bu yolla sunulan en geniş kapsamlı alt markalardan birisi de Mijia. Akıllı ev ürünleriyle bildiğimiz Mijia, ana marka kadar ilgi çekmeyi başardı. Sürekli yeni ürünlerini görmeye alıştığımız Mijia için bu kez farklı bir haberimiz var. Markanın ismi Xiaomi Smart Life olarak değişiyor.

Xiaomi tarafından yapılan resmi açıklama ile markanın adının kesin olarak değiştiği duyuruldu. Bundan sonraki süreçte isim Xiaomi Smart Life olarak anılacak. Tabii ki bu kararın arkasında da bir strateji var ve önemli gerekçeler ile isim değiştirildi.

Xiaomi Smart Life İsminin Kullanılmasının Nedeni Ne?

Yeni isme geçilmesinin en önemli nedeni, markanın global pazarda da kendisini gösterme çabası. Çin içerisinde Mijia ismi çok ünlü ve sürekli yeni bir ürün geliyor. En son sitemizde de paylaştığımız akıllı kettle ürünleri buna örnek.

Fakat bu ürünler genelde Çin içerisinde sınırlı kalıyor. Mijia isminin Avrupa’ya açılması ya da evrensel bir pazar haline gelmesi çok mümkün değil. En azından bu sürece kadar böyle bir izlenim oldu.

Global alanda istenen etki tam olarak alınamadı. Buna karşın ürünler gerçekten başarılı ve hayatı kolaylaştıracak olan akıllı ev ürünleri. Kimi zaman bir akıllı ampul, kimi zaman akıllı su ısıtıcı. Aklınıza ne gelirse geliştiriliyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Band 5 Için Bir Görsel Daha Geldi

Ürünler iyi olmasına rağmen, markanın global bir kapsayıcılığının olmaması, satış stratejilerini de etkiliyor. Bu etkinin üstesinden gelmek isteyen Xiaomi, artık doğrudan kendi adının kullanıldığı bir marka ismine yer verecek. Yeni kararla beraber global pazarda da daha çok akıllı ev ürünü göreceğiz.

Bu arada ismin Xiaomi Smart Life olarak değişmesine rağmen ürün sınıflarında ya da logoda bir değişiklik olmayacağını da söyleyelim. Değişen tek kısım isim olacak. Diğer birçok özellik sabit kalacak. Ürünler, ürün destekleri buna dahil.

Exit mobile version