Mi Home Uygulaması Nedir? Nasıl Kullanılır?

Mi Home

Xiaomi akıllı ev ürünleri dünya genelinde sanki bir salgın hastalık gibi yayılıyor. Başta sadece Çin’de satılan ürünler ülkemizde, Amerika’da, Avrupa’da, Hindistan’da ulaşılabiliyor. Xiaomi akıllı ev ürünlerinin bu kadar yaygınlaşmasının hayatımıza dahil ettiği bazı servisler var. Bunların başında Mi Home geliyor.

Xiaomi’den bir akıllı ampul almışsanız ya da bir akıllı robot almışsanız veya bir akıllı kamera almışsanız, Mi Home uygulaması mutlaka karşınıza çıkacak. Donanım ile yazılımı bir araya getiren uygulama, evinizi de akıllı eve dönüştürecek. Bu uygulamayı duymadıysanız ya da Xiaomi’nin akıllı ev ürünleri evreninin kapısını yeni aralamışsanız çekinmeyin. Bu rehberimizle size her şeyi açıklayacağız. 🙂

Bunu da Okuyun: App Vault Uygulaması Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kapatılır?

Mi Home Nedir?

Xiaomi’nin Home uygulaması, markanın akıllı ev cihazları ile bağlantı kurabilen ve tüm bu cihazları uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir mobil uygulamadır. Bir yönden Xiaomi akıllı ev ürünleri için uzaktan kumanda görevi görüyor diyebiliriz.

Xiaomi logosu yerine bir güvenlik kalkanı logosuna sahip olan mobil uygulama, tek tek cihazlar ile bağlantı kurulmasını sağladığı için bir merkez üzerinden kontrole izin vermektedir.

Cihaz sınırlaması da bulunmuyor. İsterseniz tek bir akıllı ürünü uygulamaya ekleyerek kontrol edebileceğiniz gibi çok sayıda cihazı da ekleyebilirsiniz. Herhangi bir sınırlama yok. Kaldı ki uygulamanın amacı da tüm akıllı cihazları bir arada toplamak ve bir merkezden kontrol sağlamak.

Mi Home Nasıl Kurulur?

Home uygulamasına ihtiyacınız olduğu zaman, nasıl kurulduğunu arayacaksınız. Türkçe kaynak olarak değerlendirecek olursak çok fazla bir kaynak bulunmuyor. Bu yönden sorun yaşamamanız adına biz nasıl yükleyeceğinizi anlatacağız.

Developer: Unknown
Price: Free

Tamamlandı. Mi Home kurulumu ve tüm adımları böyle. Hiç zaman kaybetmeyelim ve diğer bölümlerle devam edelim. Arayüze bir göz gezdirelim ne dersiniz?

Mi Home Arayüzü (Bölümler)

Mi Home: Ana sayfa diyebilirim. Önerilerin gösterildiği ve direkt cihaz ekleme kısayolunun olduğu kısım.

Mağaza: Xiaomi ürünlerinin listelendiği kısım.

Otomasyon: Cihazlara komutları vereceğiniz komut dosyası kısmı.

Profil: Şifre belirleme, bölge ve dil ayarları, profil fotoğrafı gibi ayarların yapıldığı kısım.

Otomasyon Bölümü

Bu kısım akıllı ev aletleri için belli komutları belirleyebileceğiniz kısımdır. Cihazların çalışması ve yönetilmesi için kendi şartlarınızı ve döngülerinizi oluşturarak bu komutları akıllı cihazlara verebilirsiniz. Koşul ekleyebilir, tetikleyiciler ekleyebilir ve çalışma sırasının nasıl olacağı konusunda belirlemeler yapabilirsiniz. Mesela Xiaomi Mi Robot üzerinden örnek verelim.

Bunu da Okuyun: Bilgisayardan Mi Cloud Verilerini Silme Nasıl Yapılır?

Mi Robot Komutları

Otomasyon bölümünde Mi Robot temizleme cihazları için hazır komutlar kullanılabiliyor. “Hedefe git” ve “bölge temizleme” komutları en çok kullanılan komutlar.

Mi Home uygulamasında buna benzer daha birçok komut kartı bulunuyor. Farklı cihazlarda farklı komutlar yer alıyor.

Mi Home Yeni Cihaz Ekleme

Her şeyi söyleyip yeni cihaz eklemenin nasıl yapılacağını söylememek olmaz. Yine kolay bir işlem olsa da cihaz ekleme işleminin de adımlarına bakalım.

Mi Home cihaz ekleme işlemi, seçtiğiniz cihaza göre bazı farklılıklar barındırabilir. Zaten bu yönde yönergeler kurulum aşamasında size gösteriliyor.

Mi Home Paylaş Özelliği Nasıl Kullanılır?

Sona yaklaştık. Bitirmeden Mi Home paylaş özelliğini de söylemek istiyorum. Bir akıllı süpürge aldınız ve bu süpürgenin diğer aile üyeleriyle paylaşılmasını istiyorsunuz. Diğer aile üyeleri de komutlar verebilsin.

Mi Home nedir? Nasıl kullanılır? Cihaz ekleme nasıl yapılır? Sorularınıza yanıt olduk mu? 🙂 Hala ben şunu da merak ediyorum diyorsanız, yorumlar gelsin.