Xiaomi, Ön Kamera Sistemini Değiştiriyor

Xiaomi

Ön kamera akıllı telefonlar için sıkıntı oluşturmakta. Kullanıcı açısından değil ama markalar için bir sıkıntı var. Ön kamera konumu nedeniyle tasarımdan ödün vermeniz gerekiyor. Bunun için çok farklı denemeler yapıldı. Xiaomi yeni bir deneme peşinde.

Yaklaşık 3-4 ay kadar önce markanın ekranın altında kamera kullanacağı telefonlar geliştirdiği söylenmişti. Bu süre içerisinde ekranın altında kamera teknolojisini kullanılır olarak göremedik. Yeni patent başvurusu ise çalışmanın bir şekilde devam ettiğini ortaya koyuyor.

Bunu da Okuyun: Redmi K30i İsimli Yeni Bir Telefon Geliyor

Xiaomi, Ekranda Kamerayı iki Farklı Şekilde Konumlandıracak

Patent başvurusundaki görseller bize sıfır çerçeveli bir akıllı telefonu göstermiyor. Çerçeveler tamamen kalkmış diyemiyoruz. Sağ kısımdaki görselde sanki su damlası şeklinde bir çentik kullanılmış gibi. Ama patent detaylarına inildiğinde bunun çentik alanı içerisine yerleştirilmiş olan bir kamera olmadığını anlıyoruz.

Kamera, ekranın altında konumlandırılmış. İkinci görselde bunu daha iyi görebiliyorsunuz. İkinci görselde kamera orta kısımda konumlandırılmamış. Ekran altındaki kamera sağa taşınmış. Sağa taşınması ekran altında kamerayı daha iyi görmemiz anlamına geliyor.

Kameranın nasıl çalışacağı konusunda kişisel bir fikrim var. Patent başvurusunda bilgi yok baştan bunu söyliyim. Kişisel görüşüm, ön kamera açıldığı zaman sistem devreye girecek ve kamera alanı açık konuma getirilecek.

Kamera açılmadığı sürece ön kısımda ekranın altında bir kamera olduğunu kimse fark etmeyecek. Telefon kapalı olduğunda da yani ekranda görüntü olmadığında da bu kamerayı görebileceğiz.

İlk defa hangi akıllı telefonda kullanılır? Xiaomi bu teknolojiyi her modelde uygulamaya mı başlar? Fiyatı ne kadar değiştirir? Bunlar cevapsız sorular. Şunu biliyoruz yeni bir çalışma değil. Mı MIX 3 modelinden beri bu teknoloji üzerinde yeni patent görselleri çıkıyor. Ama bu kez patent onay almış.