Xiaomi, MIUI 12’ye Harika Bir Özellik Daha Ekledi

MIUI 12

MIUI 12 güncellemesi dağıtılmaya başladı. Şu ana kadar global olarak birkaç cihaz için kararlı sürüm yayınlandı. Xiaomi yeni arayüzü dağıtmaya devam ediyor olsa da yeni özelliklerle güncellemeler de yapmaya devam ediyor.

20.5.25 sürüm güncellemesiyle beraber MIUI 12 için bir özellik daha kullanıma girdi. Artık yeni arayüzle beraber kısmı ekran görüntüsü alabilecek ve bu görüntüleri herhangi bir şekilde boyutlandırarak düzenleyebileceksiniz.

MIUI 12 Kısmi Ekran Görüntüsü Özelliği Nasıl İşleyecek?

20.5.25 sürüm güncellemesini aldıktan sonra bu özellik devreye girecek. Ekranın üzerine 3 parmağınızı koyduğunuz zaman ekran alıntısı açılacak. Ekran alıntısı ile istediğiniz herhangi bir şekilde ekran görüntüsü almak için nokta şeklinde boyutlandırma aracını kullanmanız yeterli. İsterseniz bir daire çizin ve bu alanın ekran görüntüsünü alın.

İsterseniz bir kare çizin ve bu alanın bir görüntüsünü alın. İlla ki simetrik şekillerde ekran görüntüsü almanıza gerek yok. İstediğiniz şekli oluşturabilir ve oluşturdunuz şekle göre ekran görüntüsünü alabilirsiniz.

Bunu daha iyi anlamanız için bir video da ekliyorum. Çektiğiniz ekran görüntülerini anında düzenlemek için de imkanınız var. Videoda bunu da göreceksiniz. Çekilen görüntülerin hemen alt kısmında düzenleme menüleri çıkıyor. Bu düzenleme menülerini kullanarak, aldığınız görüntüler üzerinde oynama yapabiliyorsunuz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, 3 Model Için MIUI 12 Kararlı Sürümü Yayınladı

MIUI 12 güncellemesi alan her cihaz için kısmi ekran görüntüsü özelliği kullanılabilir olacak. Model sınırlaması olmayacak. Modellere göre kullanım farklılıkları olup olmayacağını güncellemenin son haliyle öğreneceğiz.