Xiaomi, MIUI 12’ye Çok Konuşulacak Yeni Özellikler Ekledi

MIUI 12

Xiaomi’nin gündemi şu sıralar MIUI 12 arayüzü. Çin sürüm ve global serisi tanıtılan yeni arayüz, bir bir akıllı telefonlara da sunulmaya başlandı. Global sürüm şimdiden 5-6 cihazda kullanılabilir oldu.

Kullanım yavaş yavaş başlamış olsa da hala arayüze yenilikler eklenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün yayınlanan yeni beta ile önemli sayılabilecek olan yenilikler ortaya çıktı. Arayüz biraz daha iyileştirildi.

MIUI 12 Beta Önemli Değişiklikler Getiriyor

Çin sürümü başta olmak üzere global sürüme de gelecek beta yenilikleri, kullanım deneyimini biraz daha yüksek bir seviyeye taşıyor. Bakalım neler neler var?

SMS Uygulaması için Yenilik

Yerleşik SMS uygulamasında yeni bir sınıflama sistemi var. Artık mesajlar ayrı ayrı gruplandırılacak. Bir grup standart mesajlar için oluşturulan grup olurken, bir diğer grup ise reklam mesajları için oluşturulan grup olacak.

Reklam mesajları ile standart mesajlar ayrılıyor ve kullanıcıların spamlardan kurtulması sağlanıyor. Tam olarak ayrımın nasıl yapılacağı ya da kullanıcının hangi seçimleri yapabileceğini beta sonunda öğreneceğiz.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, 3 Model Için MIUI 12 Kararlı Sürümü Yayınladı

Ana Sayfada Kişiler için Resimler ve Yeni Minimalist Mod

Artık isteyen kullanıcılar ana sayfada kişiler için resim düzenlemeleri yapabilecek. Kişiler resimleri ile ekranda yer alabilecek ve arama işlemi kolaylaştırılacak.

Ana sayfa tasarımında güzel daha çok eski telefonlara hitap eden güzel bir modda kullanıma girecek. Minimalist mod ile uygulama ikonları büyütülecek ve daha kolay kullanılabilir sade bir tasarıma geçilecek.

Yeni Hava Durumu Gösterimi

MIUI 12 ile hava durumu uygulaması yenilenmişti ancak bir kez daha yenilendi. Anlık hava durumu, saatlere göre yağış bilgisi alınabilecek.

Takvim Gösterimi Değişti

Çin sürümünde kullanılan yerleşik Xiaomi takvim için de güzel bir güncelleme var. Artık takvim yatay çevrildiğinde, görünüm değişecek ve tüm günler gösterimi açılacak. Bu Xiaomi’nin kendi takvimi için kullanılacak.

MIUI 12 beta güncellemesi, saydığımız tüm bu yenilikleri getiriyor. Betalar devam ettikçe arayüz daha çok değişecek ve yenilenecek gibi. Biz de sizler gibi yenilikleri bekliyoruz.