Xiaomi Mi TV 43″ Tanıtıldı – Yeni Akıllı TV Geliyor

Xiaomi Mi TV 43″

Redmi’den yeni bir akıllı TV modeli beklerken, Xiaomi sürpriz yaptı ve Xiaomi Mi TV 43″ akıllı televizyonu için tanıtım gerçekleştirdi. Akıllı televizyon alanında iyi bir alternatif olacak modelde kullanılan arayüz ve fiyatın daha düşük tutulması da beğeni toplamayı başardı.

Xiaomi Mi TV 43″ Fiyatı ve Özellikleri

E43K serisi ile tanıtılan televizyonun daha farklı versiyonları var. Bu versiyonlar daha önce tanıtılmış olmasına karşın yeni model diğer serilerden biraz daha uygun fiyatlı.

Ekrandan ya da kullanılan donanımdan değil. Yeni televizyonun içerisinde Bluetooth yok. Kumandaya kadar değişmesine neden olan Bluetooth kararı, fiyatın aşağı çeken en önemli etken olmuş.

Bluetooth kaldırılmış ama teknik kısımda bir kısıntı yok. Diğer modellerinde olduğu gibi yeni Xiaomi Mi TV 43″ içerisinde de 1 GB RAM var.

1 GB RAM yanında 1.4 GHz hızında çalışan 2 çekirdekli bir işlemciye yer verilmiş. İşlemci serisi net değil ama performans olarak iyi bir model. Dahili depolama alanı da değiştirilmemiş ve yine 8 GB depolama alanı kullanılmış.

Sadece işlemci, RAM ve depolama alanını paylaşmayacağız tabii ki bir televizyondan söz ediyoruz. Ekran boyutu ve çözünürlük değeri de önemli.

Bunu da Okuyun: Redmi TV Soundbar Özellikleri Açıklandı

Ekran boyutu 43 inç olan televizyonda Full HD çözünürlük var ve 60 Hz yenileme hızı sabit. Arayüz için kullanılan PatchWall da televizyondan akıllı telefon performansını almanızı sağlamakta. Dahili uygulamalar, yeterli gelecektir.

8W dahili hoparlörleri sayesinde ek olarak başka bir ses sistemine ihtiyacı da olmayan televizyonun fiyatı ise 169 dolar. Fiyat diğer E serisi televizyonlara göre biraz daha aşağı seviyede olunca, satışların artmasını bekleniyor. Özellikle Avrupa’da.