Xiaomi Mi Smart Band 5 ile Tanışın – Yeni Özellikler Geliyor

Mi Smart Band 5 2

Xiaomi Mi Band 5 akıllı bilekliğinin tanıtılacağını bilmeyen var mı? Xiaomi Mi Band bileklikler seviliyor ve Xiaomi de yeni bileklikler üretmeye devam ediyor. Başlıkta dikkat ettiyseniz bu yazımızda konuğumuz Xiaomi Mi Band 5 değil. Tam anlamıyla değil. Konuğumuz bilekliğin farklı bir versiyonu Mi Smart Band 5.

Ana model için listelenen seri numarasından farklı olarak bu akıllı bileklik XMSH11HM seri numarasıyla gelecek. Smart takısını alacak akıllı bilekliğin seri numarasının yanında ana versiyondan farkları olacak. En büyük fark sanal asistan desteği olacak.

Mi Smart Band 5 Sağlık Verilerini Derinleştiriyor

Hem Smart hem ana versiyonda kadınlara özel bir iyileştirme olacak. Apple Watch akıllı saatlerinde sunulan adet döngüsü izleme özelliği, bu bileklikte de yer alacak.

Detaylı sağlık izleme özelliklerinde ikinci bir artı ise kandaki oksijen yoğunluğunun tespit edilmesi olacak. Akıllı bileklikler için kandaki oksijen yoğunluğunun ölçülmesi sporcuların çok işine yarayan bir özellik oluyor.

Spor sırasında SpO2 ölçümünün bileklik üzerinden yapılması ile daha verimli spor için düzenleme yapabiliyorsunuz. Ek sağlık izleme özellikleri tabii ki güzel. Bu özellikler iki versiyonda da ortak olacak.

Kalp ritim ölçer, kalori ölçer gibi ana versiyonda yer alan tüm özellikler Smart versiyonda da yer alacak. Güzel değil mi? Güzel olduğunu düşünüyorsanız daha bitmedi.

Bunu da Okuyun: 5G Destekli Televizyon Viomi 21Face Tanıtıldı

Mi Smart Band 5 ile sanal asistanla taşınacağız. Aslında Mi Smart Band 4 ile sanal asistan gelmişti. Çin ile sınırlı Xiao AI. Bu kez daha evrensel olan bir sanal asistanımız var. Amazon Alexa desteği ile tanışacağız.

Çince’den farklı olarak bu sanal asistanda tam 8 dile destek var. Demek oluyor ki daha global bir kullanım elde edilecek.

Türkçe dil desteği var mı derseniz yine yok. Yine de Amazon Alexa daha global bir sanal asistan olduğu için desteği daha kolay geliştirilebilir. Sesli komut desteğinin olup olmayacağı konusu şimdilik net değil. Belki sesli komutları bile görebiliriz.

Exit mobile version