Xiaomi Mi Note 10 Lite Tanıtıldı! Nasıl Özellikler Var?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Xiaomi, pandemi nedeniyle sönük geçse de takvime uygun şekilde Xiaomi Mi Note 10 Lite telefonunu tanıttı. Şık bir tasarım, güçlü donanım özellikleri ve çok sayıda kamera ile dikkat toplamayı başaran telefonun Avrupa fiyatları da paylaşıldı.

Xiaomi Mi Note 10 Lite Donanım ve Tasarım Özellikleri

Telefon Lite versiyon olmasına karşın tasarımı da donanım özellikleri de oldukça başarılı. Ön kısımda kavisli kenarları bulunan çentik alanlı bir ekran, arka kısımda 4 arka kameranın yerleştirildiği büyük kamera alanı var.

Ekran kısmında yapılan tercih değiştirilmemiş. AMOLED ekran tercihi devam ediyor. 6.47 inç ekran boyutu ile çözünürlük değeri 2340 X 1080 piksel yani Full HD+. Arka kısımdaki tasarımı bozmamak adına bu kısımda parmak izi sensörü kullanılmamış. Parmak izi sensörü de ekranın altına konumlandırılmış.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Youth Edition’ın Ekran Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Donanım özelliklerinde ise Snapdragon 730G işlemcilerinin çevresinde bir sistem kurulduğunu görmekteyiz. 8 nm üretim sürecinden çıkan Snapdragon 730G işlemcisinin, 2.2 GHz saat hızı ve 8 çekirdeği var.

Adreno 618 grafik birimini de beraberinde getiren işlemci orta ile üst segment arasında bir peformans sunuyor.

Arka kısımda çok sayıda kameranın kullanıldığını söylemiştik. Bu kamera düzeni içerisinde ana kamera 64 MP f/1.9 diyafram açıklığında. İkinci kamera 8 MP f/2.2 geniş açılı kamera.

Üçüncü kamera 2 MP makro çekim kamerası. Son kamera ise 5 MP değerinde derinlik kamerası. Toplamda 4 arka kamera var. Önde çentik alanı içerisinde kalan 16 MP tek bir kamera kullanılmış.

Her özellikten az çok bahsettik. Bir özelliğe ise ayrıca parantez açmak gerekiyor. O da batarya kapasitesi. 5000 mAh değerinde bataryalı akıllı telefonlar görmüştük.

Hatta bu telefonlar yaygınlaşmıştı. Fakat Xiaomi Mi Note 10 Lite bu konuda biraz daha ileri giden bir model oldu. Telefonda 5260 mAh değerinde dev bir batarya var. Bu batarya 30W hızlı şarjı destekliyor.

Xiaomi Mi Note 10 Lite Fiyatı

Avrupa’da da satışa çıkacak akıllı telefon için iki farklı fiyat duyuruldu. Depolama alanına göre fiyat değişiyor. 6 GB RAM standart olarak geliyor.  64 GB depolama alanında 349 Euro gibi bir fiyat var. 128 GB ikinci depolama alanı seçeneğinde ise 399 Euro fiyat belirlenmiş.