Xiaomi Mi Note 10 Android 10 Güncellemesi Aldı

Xiaomi Mi Note 10

Xiaomi’de gündem güncellemeler üzerine kurulmaya başladı. Eğer bir Xiaomi telefonunuz varsa ya da bizi takip ediyorsanız gündemde MIUI 12 sürümünün olduğunu biliyorsunuzdur. Yeni arayüz bir yana, eski arayüz için Android güncellemeleri de devam ediyor. Daha önce Mi A3 için geç gelen Android 10 güncellemesi haberini paylaşmıştık. Bu kez Xiaomi Mi Note 10 için haber geldi.

Global pazarda Xiaomi Mi Note 10 adıyla satışta olan ve çok ilgi gören model, hala Android 10 güncellemesi almış değil. Çin pazarında satışa çıkan versiyonlar için Android 10 gelmişti ama bu sürüm için Android 10 gelmemişti. Global versiyon için de beklenen güncelleme geldi.

Xiaomi Mi Note 10 Android 10 Güncellemesini Her an Alabilirsiniz

Tüm global versiyonlar için güncelleme yayına açıldı. Güncellemenin sürüm notları içerisinde yer alan bilgilere göre güncelleme Nisan 2020 son güvenlik yamalarını da kullanıma aldı. Android için son güvenlik yamalarını getirmesinin dışında, en kararlı MIUI sürümü de kullanıma alınıyor.

Sürüm numarasının MIUI 11.1.1.0.QFDMIXM olduğu açıklandı. Bu demek oluyor ki MIUI 12 için henüz geçiş yapılmayacak. Arayüzün değişeceğini düşünmeyin. Arayüz mevcut sürümle kalacak. Sistem en kararlı hale getirilecek.

Bunu da okuyun: Xiaomi Mi A3 Android 10 Güncellemesi Avrupa’da

Güncelleme boyutu ise 2,6 GB olarak açıklandı. Güvenlik yamalarının da gelmesiyle beraber boyut bu kadar artmış durumda. Yeni güncelleme herkese açık olarak yayına açılıyor ama biraz beklemek gerekebilir. Güncellemeler genelde bölge bölge yayınlanıyor.

Her kullanıcının güncellemeyi akıllı telefonunda görmesi zaman alacaktır. Sonuç olarak Xiaomi Mi Note 10 sonunda Android 10’a kavuştu. Darısı MIUI 12 sürümünün başına diyelim. Henüz telefon için yeni arayüzün ne zaman geleceğini bilemiyoruz. Açık betaların 19 Mayıs tarihinde başlayacağı bilgisi bulunmakta.