Xiaomi Mi MIX Alpha 2 Draco İddiaları Gelmeye Başladı

Xiaomi Mi MIX Alpha 2 Draco

Xiaomi Mi MIX Alpha, bugüne kadar gördüğümüz en farklı akıllı telefondu. Telefonun tasarımı rakiplerinin çok daha ötesine geçti. Surround ekran tasarımının kullanıldığı ilk telefon olan Alpha, adeta sadece ekrandan oluşuyordu.

Konsept tanıtımı yapılan telefonun ekranı ön kısımdan başlıyor arkaya kadar uzanıyor. Arkada bir kamera bölümü var ama ekran devam ediyor. Telefonun etrafı ekran ile sarılmış durumda. Her ne kadar çok farklı bir yapısı olsa da bu modelin çıkışı da bir türlü gerçekleştirilemedi.

2800 dolarlık fiyatının olması, seri üretime geçememesi Xiaomi Mi MIX Alpha satışlarının hiç başlamamasına neden oldu. Fakat şimdi yeni bir iddia var. Xiaomi Mi MIX Alpha 2 Draco hazırlanmış olabilir.

Xiaomi Mi MIX Alpha 2 Draco Direkt Satışa Çıkabilir

Birkaç gündür Xiaomi blogları ve marka yetkililerinden sürekli olarak Alpha model için paylaşımlar geliyor. Ardı ardına paylaşımlar gelmesi, bu model üzerine odaklanıldığının bir kanıtı. Fakat strateji kısmında değişikliklerin yapıldığı bilgisi de var.

Bunu da Okuyun: Televizyonlar Bayram Edecek – Xiaomi Mi TV Stick Resmileşti

İlk model Snapdragon 855+ işlemcisini kullanıyordu ve hiç satışa çıkmadı. Markanın amacının bu seriyi aynı tasarımla satışa sunmak olduğu iddia ediliyor. Bunun için Draco kod adlı ikinci bir telefon geliştirildiği ortaya çıktı.

İkinci telefonun tasarımsal farkı var mı derseniz yok. Yani verilen bilgi böyle. Biz henüz telefonu göremedik. İkinci telefonun farkının işlemci olması muhtemel. Hiç satışa çıkmayan telefonda yer alan Snadpragon 855+ eski işlemcisini kullanmak yerine, güncellenmiş telefonda Snapdragon 865 işlemcisi kullanılmak isteniyor.

Çıkmadan eskimesi gibi bir durum oluşmadan telefon yenilenmiş olacak. Yetkililerden ve Xiaomi bloglarından sürekli Alpha için paylaşımların gelmesinin ana nedeni de bu. Telefonu bir kez daha çalışır halde görmek istiyorsanız, sizin için bir blog yayıncısı tarafından paylaşılan görüntüleri de ekleyelim.

Xiaomi Mi MIX Alpha’nın ne kadar etkileyici bir telefon olduğu, son paylaşımda da kanıtlanmış. Eğer gerçekten bu model güncellenerek satışa çıkarsa, bütün dinamikler değişebilir. Fiyatı da düşünmek lazım. 2800 – 3000 dolar bandında bir telefon ne kadar satabilir ki?