Xiaomi Mi Band 5 Onaylandı – Geliyor!

Xiaomi Mi Band 5

Pandemi yeni ürünlerin çıkışını geciktirdi. Çıkışı geciken, beklenen sürenin dışına çıkan akıllı ürünlerden birisi de Xiaomi Mi Band 5 oldu. İlk bilgiler yeni akıllı bileklikler için tanıtımın çok yaklaştığını göstermişti.

Bilgiler lafta kalmadı ve az çok tasarımı anladığımız görseller de sızdı. Yeni bir ekran yapısının kullanılacağı görülen bilekliklerin Mayıs ayının ilk haftası tanıtılacağı söylenmişti ama bu iddia asılsız çıktı. Gecikme durumu nedeniyle tanıtımın yapılmadığı düşünülüyor.

Tanıtım yapılmadığı gibi bilekliklerin onay listelerinde de ortaya çıkmaması kafa karıştırdı. Soruların cevaplarını verir mi bilinmez ama bileklik için beklenen onay alındı.

Xiaomi Mi Band 5 Tayvanda Onaylandı

14 Mayıs tarihinde alındığı görülen yeni bir onay belgesi, akıllı bilekliklerin geleceğini doğruluyor. Tayvan’dan alınan onaya göre, XMSH10HM kod adıyla yeni cihazı göreceğiz. Onay hakkında Xiaomi cephesinden yapılmış bir açıklama yok.

Neyse ki daha önce alınan onayların listesi var. Bu listeye baktığımızda ilk Xiaomi Mi Band bileklikten tanıtılan son bileklik modeline kadar aynı seri numarası ile ilerleme yapıldığı anlaşılıyor.

En güncel model Xiaomi Mi Band 4, bu bileklik XMSH07HM kod numarasıyla onay almıştı. Bundan önceki bileklik için de yine aynı kod serisinden numara alınmıştı. Ardı ardına gelen kodlar üzerinden onay alınması iddiaların güçlenmesini sağladı.

Bunu da Okuyun: Televizyonları Akıllı TV’ye Çeviren Xiaomi Mi TV Stick Geliyor

Hala şunu bilmiyoruz. Xiaomi Mi Band 5 ne zaman tanıtılacak? Tayvan’da onay alındı ve modelin kod numaraları paylaşıldı. Paylaşılan numaralarda seri numaralarıyla tutuyor. Devam modelinin geldiğini anlıyoruz. Bunlara karşın hala ne zaman tanıtım yapılacağından emin değiliz. Bunun için size de bir süre veremiyoruz.

Tahminde bulunmak istersek, tanıtım Haziran ayına doğru yapılacak. Mayıs başında yapılması beklenen tanıtımın Haziran ayına kadar gecikmesi durumu olabilir. 2020 yılı içerisinde satışların başlayacağı ise neredeyse kesin.